Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Land Rover Discovery Sport verbrand plastic?

Altijd goed voor je auto zorgen is het beste wat je kunt doen. Hoewel conventioneel routineonderhoud uw Land Rover Discovery Sport in de loop van de tijd soepel moet laten werken, kunnen sommige onvoorziene storingen uw jaarlijkse autobudget aanzienlijk verhogen. Vandaag gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel gemaakt om je te helpen bij het detecteren een verbrande plastic geur afkomstig van uw Land Rover Discovery Sport . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen belichten die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe ontdekt u de oorsprong van deze verbrande plastic geur op uw Land Rover Discovery Sport? .

De verschillende mogelijke oorzaken en risico’s van geur van verbrand plastic op een Land Rover Discovery Sport

Dus beginnen we ons artikel met de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur op een Land Rover Discovery Sport . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nooit een goed teken. In feite zitten moderne auto’s er vol mee en het kan een teken zijn van een aanzienlijke storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorsprong van een dergelijke geur. In feite is het doel van tandwiel- of transmissieolie om de verschillende elementen van uw tandwielkast te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede doel als temperatuurregelaar. Desalniettemin zal de olie na verloop van tijd zijn efficiëntie verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Land Rover Discovery Sport. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het met slijtage mogelijk dat uw riem, die speciaal van rubber is gemaakt, zal verslechteren en niet meer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor ontstaat, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Land Rover Discovery Sport veroorzaken.
  • Defecte slangslijtage: Deze omstandigheid doet zich specifiek voor bij Land Rover Discovery Sport die een paar jaar oud begint te worden of die lange tijd zonder rollen is gebleven. In werkelijkheid zal het opbergen van uw voertuig, in tegenstelling tot wat u zou denken, ertoe leiden dat de plastic auto-onderdelen vrijer verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder algemeen, specifiek aanwezig op Land Rover Discovery Sport’s die een kleine schok hebben doorstaan. Na een aanrijding van voor of achter kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic auto-onderdelen van de carrosserie die mogelijk verbogen zijn, tegen een van uw wielen schuren en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan ook uw banden voorslijten.
Weiterlesen:
Knipperlicht probleem Land Rover Discovery Sport, wat te doen?

Hoe weet je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Land Rover Discovery Sport?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen ontdek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Land Rover Discovery Sport . Nu je de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, zullen we alleen wat controles moeten uitvoeren om de sporen te verwijderen die je niet aangaan en je probleem snel op te lossen. Als uw Land Rover Discovery Sport warm ruikt, denk dan niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te bekijken.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open uw transmissieoliedop (wanneer deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur is en voldoende vloeibaar is. Als je vuil binnenin ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Denk niet twee keer na om ons artikel te raadplegen om te zien hoe u de versnellingsbakolie van een Land Rover Discovery Sport kunt vervangen.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid produceren als het in slechte staat verkeert. Denk niet twee keer na om het te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit de omstandigheid is, verander ze dan.
  • Carrosserie-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Land Rover Discovery Sport kan veroorzaken, een lichaamsdeel, controleer alle wielkasten, waar geen enkel onderdeel tegen wrijft

    Kijk voor meer tips over de Land Rover Discovery Sport in de categorie Land Rover Discovery Sport.

Weiterlesen:
Mijn Land Rover Discovery trekt naar links, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector