Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Land Rover Discovery verbrand plastic?

Uw auto dagelijks onderhouden is het beste wat u kunt doen. Hoewel standaardonderhoud is ontworpen om uw Land Rover Discovery in de loop van de tijd soepel te laten werken, kunnen sommige onvoorziene storingen een grote bijdrage leveren aan uw jaarlijkse autobudget. Vandaag gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team deze inhoud geschreven om je te helpen in het geval je merkt een geur van verbrand plastic veroorzaakt door uw Land Rover Discovery . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen schetsen die een verbrande plastic geur op uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe ontdek je de oorsprong van deze geur van verbrand plastic op je Land Rover Discovery? .

De verschillende mogelijke wortels en risico’s van geur van verbrand plastic op een Land Rover Discovery

Dus beginnen we onze inhoudspagina met de verschillende mogelijke wortels van verbrande plasticgeur op een Land Rover Discovery . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nooit een goede indicator. In werkelijkheid staan ​​recente voertuigen er vol mee en dit kan het teken zijn van een kritieke storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van de geur van verbrand plastic:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke bron van een dergelijke geur. In werkelijkheid is de functie van tandwiel- of transmissieolie om de verschillende elementen van uw versnellingsbak te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede functie als temperatuurregelaar. Desalniettemin zal de olie op de lange termijn zijn efficiëntie verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en dus die verbrande plastic geur op uw Land Rover Discovery afgeeft. U loopt het risico uw versnellingsbak te slijten als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het mogelijk dat door slijtage uw riem, die speciaal van rubber is gemaakt, verslechtert en niet meer volledig om zijn as draait. Met de wrijving die hierdoor ontstaat zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Land Rover Discovery genereren.
  • Defecte slangslijtage: Dit geval doet zich specifiek voor bij Land Rover Discovery die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zijn gebleven zonder te rollen. Als u uw voertuig opbergt in tegenstelling tot wat u zou verwachten, zullen de plastic auto-onderdelen zelfs sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden beïnvloed. Het rubber zal beetje bij beetje desintegreren en met de stijgende warmte van de vloeistof die erin circuleert, kan het mogelijk smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoireriem.
  • Een lichaamscomponent: Minder algemeen, specifiek aanwezig op Land Rover Discovery’s die een kleine schok hebben gehad. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere kunststof carrosseriedelen die mogelijk verbogen zijn, mogelijk tegen een van uw wielen wrijven en die geur van verbrand plastic afgeven. Dit kan ook leiden tot slijtage van uw banden.
Weiterlesen:
Slechte geur in de airconditioning Land Rover Discovery

Hoe herken je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Land Rover Discovery?

En nu, om onze inhoud af te maken, gaan we proberen u te helpen ontdek de bron van de geur van verbrand plastic op uw Land Rover Discovery . Nu je de verschillende mogelijke wortels van deze geur kent, hoeven we alleen maar wat controles uit te voeren om de sporen te verwijderen die je niet aangaan en je probleem snel op te lossen. Als uw Land Rover Discovery warm ruikt, aarzel dan niet om door onze inhoud over dit onderwerp te bladeren.

  • Transmissieolie: Niets is minder ingewikkeld, open uw transmissieoliedop (wanneer deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur is en voldoende vloeibaar is. Als je vuil binnenin ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om onze inhoud te raadplegen om te zien hoe u de versnellingsbakolie van een Land Rover Discovery kunt vervangen.
  • Accessoiregordel: Controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan mogelijk ook een fluitend geluid maken als deze in slechte staat verkeert. Aarzel niet om hem te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, vervang ze dan.
  • Carrosserie-auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Land Rover Discovery kan veroorzaken, een lichaamsdeel, controleer alle wielkasten waar geen enkel onderdeel tegenaan wrijft

    Kijk voor meer tips over de Land Rover Discovery in de categorie Land Rover Discovery.

Weiterlesen:
Hoe open je de kofferbak van de Land Rover Discovery Sport van binnenuit?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector