Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Land Rover Evoque verbrand plastic?

Uw auto permanent in de gaten houden is het beste wat u kunt doen. Hoewel klassiek onderhoud is ontworpen om uw Land Rover Evoque na verloop van tijd soepel te laten werken, kunnen sommige onvoorziene defecten een grote bijdrage leveren aan uw jaarlijkse autobudget. Vandaag gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing.Daarom heeft ons team deze inhoud gemaakt om je te helpen als je merkt een verbrande plastic geur afkomstig van uw Land Rover Evoque . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vind je de bron van deze verbrande plastic geur op je Land Rover Evoque? .

De verschillende mogelijke wortels en geurrisico’s van verbrand plastic op een Land Rover Evoque

Dus we beginnen onze inhoud met de verschillende mogelijke wortels van verbrande plastic geur op een Land Rover Evoque . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nauwelijks een goede indicator. In feite zitten recente auto’s er vol mee en kan dit een teken zijn van een ernstige storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorzaak van een dergelijke geur. In feite is de werking van tandwiel- of transmissieolie het smeren van de verschillende componenten van uw tandwielkast zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede werking als temperatuurregelaar. Op de lange termijn zal de olie echter zijn doeltreffendheid verliezen en de onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Land Rover Evoque. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het met slijtage mogelijk dat uw riem, die voornamelijk van rubber is gemaakt, zal verslechteren en niet langer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor wordt veroorzaakt, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber produceren in het motorblok van uw Land Rover Evoque.
  • Defecte slangslijtage: Deze omstandigheid doet zich specifiek voor bij Land Rover Evoque die een paar jaar oud begint te worden of die lange tijd zonder rollen is gebleven. Als u uw auto opbergt in tegenstelling tot wat u misschien denkt, zullen de plastic onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder gebruikelijk, met name aanwezig op Land Rover Evoque’s die een kleine schok hebben opgelopen. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic carrosseriedelen die mogelijk zijn verbogen tegen een van uw wielen schuren en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan ook uw banden voorslijten.
Weiterlesen:
Hoe de Land Rover Evoque-motor schoonmaken?

Hoe weet je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Land Rover Evoque?

En nu, om onze inhoud af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Land Rover Evoque . Nu u de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, moeten we enkele controles uitvoeren om de sporen te verwijderen die u niet aangaan en uw probleem snel oplossen. Als uw Land Rover Evoque warm ruikt, aarzel dan niet om door onze inhoud over dit onderwerp te bladeren.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open uw transmissieoliedop (wanneer deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur is en voldoende vloeibaar is. Als je binnenin puin ziet en het is donkerder, dan is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om advies in te winnen bij onze inhoud om te bepalen hoe u de versnellingsbakolie op een Land Rover Evoque kunt verversen.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid maken als het in slechte staat is. Aarzel niet om deze te wijzigen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, vervang ze dan.
  • Carrosseriedelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Land Rover Evoque kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten, waar geen onderdeel tegenaan wrijft

    Als je meer handleidingen over de Land Rover Evoque nodig hebt, ga dan naar onze categorie Land Rover Evoque.

Weiterlesen:
Hoe een Land Rover Evoque vergrendelen met een lege batterij?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector