Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Land Rover Range Rover Evoque verbrand plastic?

Permanent voor uw auto zorgen is het beste wat u kunt doen. Hoewel standaard onderhoud uw Land Rover Range Rover Evoque in de loop van de tijd soepel moet laten werken, kunnen sommige onvoorziene storingen uw jaarlijkse autobudget flink verhogen. Vandaag gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel gemaakt om je te helpen bij het identificeren een geur van verbrand plastic afkomstig van uw Land Rover Range Rover Evoque . Om u te helpen verifiëren dat het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe ontdek je de bron van deze geur van verbrand plastic op je Land Rover Range Rover Evoque? .

De verschillende mogelijke bronnen en risico’s van geur van verbrand plastic op een Land Rover Range Rover Evoque

Dus beginnen we onze richtlijn met de verschillende mogelijke bronnen van geur van verbrand plastic op een Land Rover Range Rover Evoque . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber bijna nooit een goed teken. In werkelijkheid zitten moderne voertuigen er vol mee en dit kan het teken zijn van een kritieke storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van de geur van verbrand plastic:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorsprong van een dergelijke geur. In werkelijkheid is de werking van tandwiel- of transmissieolie om de verschillende componenten van uw versnellingsbak te smeren, zodat alle tandwielen en rondsels niet worden beschadigd, het heeft ook een tweede werking als temperatuurregelaar. Naarmate de tijd verstrijkt, zal de olie echter zijn effectiviteit verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en dus die verbrande plastic geur op uw Land Rover Range Rover Evoque afgeeft. U loopt het risico uw versnellingsbak te slijten als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het mogelijk dat door slijtage uw riem, die voornamelijk van rubber is gemaakt, degradeert en niet langer volledig om zijn as draait. Met de wrijving die hierdoor ontstaat zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Land Rover Range Rover Evoque genereren.
  • Defecte slangslijtage: Deze omstandigheid doet zich vooral voor bij Land Rover Range Rover Evoque die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zijn gebleven zonder te rollen. In werkelijkheid zal het opslaan van uw auto in tegenstelling tot wat u zou verwachten, ervoor zorgen dat de plastic auto-onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje desintegreren en met de stijgende warmte van de vloeistof die erin circuleert, kan het mogelijk smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoireriem.
  • Een lichaamscomponent: Minder algemeen, vooral aanwezig op Land Rover Range Rover Evoque’s die een kleine schok hebben gehad. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere kunststof carrosseriedelen die mogelijk verbogen zijn, mogelijk tegen een van uw wielen wrijven en die geur van verbrand plastic afgeven. Dit kan ook leiden tot slijtage van uw banden.
Weiterlesen:
Hoe de luchtmassameter op de Land Rover Range Rover reinigen?

Hoe kom je erachter waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Land Rover Range Rover Evoque?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen ontdek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Land Rover Range Rover Evoque . Nu je de verschillende mogelijke oorsprong van deze geur kent, hoeven we alleen maar wat controles uit te voeren om de sporen te verwijderen die je niet aangaan en je probleem snel op te lossen. Als uw Land Rover Range Rover Evoque warm ruikt, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp door te bladeren.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open de dop van uw transmissieolie (wanneer deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en voldoende vloeibaar is. Als je vuil binnenin ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel om erachter te komen hoe u de versnellingsbakolie van een Land Rover Range Rover Evoque kunt verversen.
  • Accessoiregordel: Controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan mogelijk ook een fluitend geluid maken als deze in slechte staat verkeert. Aarzel niet om hem te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, vervang ze dan.
  • Carrosserieonderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Land Rover Range Rover Evoque kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten waar geen onderdeel tegenaan wrijft

    Kijk voor meer tips over de Land Rover Range Rover Evoque in de categorie Land Rover Range Rover Evoque.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de gloeilamp van het dimlicht op mijn Land Rover Range Rover Evoque vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector