Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Lexus IS verbrand plastic?

Permanent voor uw auto zorgen is het beste wat u kunt doen. Hoewel standaardonderhoud uw Lexus IS in de loop van de tijd probleemloos moet laten werken, kunnen sommige onvoorziene storingen uw jaarlijkse autobudget flink opdrijven. Vandaag gaan we ons concentreren op je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team deze inhoudspagina gemaakt om je te helpen in het geval dat je merkt een verbrande plastic geur veroorzaakt door uw Lexus IS . Om u te helpen verifiëren dat het niets belangrijks is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vind je de oorsprong van deze verbrande plastic geur op je Lexus IS? .

De verschillende mogelijke bronnen en risico’s van geur van verbrand plastic op een Lexus IS

Dus beginnen we onze inhoudspagina met de verschillende mogelijke bronnen van verbrande plastic geur op een Lexus IS . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber bijna nooit een goed signaal. Eigenlijk zitten moderne auto’s er vol mee en het kan een teken zijn van een belangrijke storing. Hieronder zullen we de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur bespreken:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke bron van een dergelijke geur. In feite is de werking van tandwiel- of transmissieolie het smeren van de verschillende componenten van uw versnellingsbak, zodat alle tandwielen en rondsels niet kapot gaan, het heeft ook een tweede werking als temperatuurregelaar. Desalniettemin zal de olie na verloop van tijd zijn prestatie verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Lexus IS. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het met slijtage mogelijk dat uw riem, die speciaal van rubber is gemaakt, verslechtert en niet meer volledig om zijn as draait. Met de wrijving die hierdoor wordt veroorzaakt, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Lexus IS veroorzaken.
  • Defecte slangslijtage: Deze zaak doet zich vooral voor bij Lexus IS die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zijn blijven hangen zonder te rollen. Als u uw auto opslaat in tegenstelling tot wat u zou denken, zullen de plastic auto-onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die aan dit fenomeen lijden. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder basaal, vooral aanwezig op Lexus IS’s die een kleine schok hebben opgelopen. Na een aanrijding van voor of achter kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic auto-onderdelen van de carrosserie die mogelijk verbogen zijn, tegen een van uw wielen wrijven en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan ook uw banden voorslijten.
Weiterlesen:
Waar vind ik een elektrische raamzekering op Lexus IS?

Hoe kan ik vaststellen waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Lexus IS?

En nu, om onze inhoudspagina af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de bron van de geur van verbrand plastic op uw Lexus IS . Nu u de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, zullen we nog wat controles moeten uitvoeren om de sporen te verwijderen die u niet aangaan en uw probleem snel op te lossen. Als uw Lexus IS warm ruikt, denk dan niet twee keer na om onze inhoudspagina over dit onderwerp te lezen.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open uw transmissieoliedop (wanneer deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en voldoende vloeibaar is. Als je binnenin puin ziet en het is donkerder, dan is het tijd om het te vervangen. Denk niet twee keer na om onze inhoudspagina te raadplegen om te zien hoe u de versnellingsbakolie op een Lexus IS ververst.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid produceren als het in slechte staat is. Denk niet twee keer na om het te veranderen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, vervang ze dan.
  • Carrosserie auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Lexus IS kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, verifieer alle wielkasten, waar geen onderdeel tegenaan wrijft

    Als u nog vragen heeft over de Lexus IS, aarzel dan niet om onze Lexus IS-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Oplaadprobleem batterij Lexus IS, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector