Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Lexus NX verbrand plastic?

Uw auto regelmatig onderhouden is het beste wat u kunt doen. Hoewel standaard routineonderhoud uw Lexus NX in de loop van de tijd soepel moet laten werken, kunnen sommige onverwachte storingen een grote bijdrage leveren aan uw jaarlijkse autobudget. Vandaag gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel gemaakt om je te helpen in het geval dat je merkt een verbrande plastic geur veroorzaakt door uw Lexus NX . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vind je de bron van deze verbrande plastic geur op je Lexus NX? .

De verschillende mogelijke bronnen en risico’s van geur van verbrand plastic op een Lexus NX

Dus beginnen we ons artikel met de verschillende mogelijke bronnen van verbrande plastic geur op een Lexus NX . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber bijna nooit een goed signaal. Inderdaad, recente auto’s zitten er vol mee en het kan een teken zijn van een grote storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke bron van een dergelijke geur. De functie van tandwiel- of transmissieolie is namelijk om de verschillende onderdelen van je versnellingsbak te smeren zodat niet alle tandwielen en rondsels kapot gaan, het heeft ook een tweede functie als temperatuurregelaar. Desalniettemin zal de olie na verloop van tijd zijn doeltreffendheid verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Lexus NX. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het met slijtage mogelijk dat uw riem, die hoofdzakelijk van rubber is gemaakt, zal verslechteren en niet meer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor wordt veroorzaakt, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Lexus NX genereren.
  • Defecte slangslijtage: Deze zaak doet zich specifiek voor bij Lexus NX die een paar jaar oud begint te worden of die lang is gebleven zonder te rollen. In werkelijkheid zal het opbergen van uw auto, in tegenstelling tot wat u zou denken, ervoor zorgen dat de plastic auto-onderdelen vrij snel verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder basaal, met name aanwezig op Lexus NX’s die een kleine schok hebben gehad. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic auto-onderdelen van de carrosserie die mogelijk zijn verbogen, tegen een van uw wielen schuren en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan ook uw banden voorslijten.
Weiterlesen:
Gloeibougielampje dat gaat branden tijdens het rijden in mijn Lexus NX

Hoe identificeer je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Lexus NX?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de bron van de geur van verbrand plastic op uw Lexus NX . Nu u de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, hoeven we alleen maar wat controles uit te voeren om de sporen die u niet aangaan te verwijderen en uw probleem snel op te lossen. Als uw Lexus NX warm ruikt, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open uw transmissieoliedop (wanneer deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur is en voldoende vloeibaar is. Als je binnenin puin ontdekt en het is donkerder, dan is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om ons artikel te raadplegen om te zien hoe u de versnellingsbakolie op een Lexus NX kunt verversen.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid produceren als deze in slechte staat verkeert. Aarzel niet om deze te wijzigen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, verander ze dan.
  • Carrosserie auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Lexus NX kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten, waar geen enkel onderdeel tegenaan wrijft

    Mocht u nog vragen hebben over de Lexus NX, aarzel dan niet om onze Lexus NX-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe verander ik het parkeerlicht van mijn Lexus NX?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector