Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Lexus RX verbrand plastic?

Permanent voor uw auto zorgen is het beste wat u kunt doen. Hoewel standaardonderhoud is ontworpen om uw Lexus RX in de loop van de tijd soepel te laten werken, kunnen sommige onvoorziene storingen uw jaarlijkse budget voor motorvoertuigen flink verhogen. In dit artikel gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel geschreven om je te helpen in het geval dat je merkt een verbrande plastic geur afkomstig van uw Lexus RX . Om u te helpen controleren of het niets belangrijks is, zullen we eerst de verschillende dingen belichten die een verbrande plastic geur op uw motorvoertuig kunnen genereren, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vind je de oorzaak van deze verbrande plastic geur op je Lexus RX? .

De verschillende mogelijke wortels en geurrisico’s van verbrand plastic op een Lexus RX

Dus beginnen we onze richtlijn met de verschillende mogelijke wortels van verbrande plastic geur op een Lexus RX . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nooit een goed signaal. Recente voertuigen zitten er namelijk vol mee en het kan een teken zijn van een ernstige storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorzaak van een dergelijke geur. Het doel van tandwiel- of transmissieolie is namelijk om de verschillende elementen van je versnellingsbak te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet kapot gaan, het heeft ook een tweede doel als temperatuurregelaar. Na verloop van tijd zal de olie echter zijn doeltreffendheid verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en dus die verbrande plastic geur afgeeft op uw Lexus RX. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het met slijtage mogelijk dat uw riem, die speciaal van rubber is gemaakt, zal verslechteren en niet meer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor wordt opgewekt, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van je Lexus RX veroorzaken.
  • Defecte slangslijtage: Deze zaak doet zich vooral voor bij Lexus RX die een paar jaar oud begint te worden of die lang is blijven hangen zonder te rollen. Als u uw voertuig opslaat in tegenstelling tot wat u misschien denkt, zullen de plastic auto-onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die aan dit fenomeen lijden. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder algemeen, vooral aanwezig op Lexus RX’s die een kleine schok hebben gehad. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic auto-onderdelen van de carrosserie die mogelijk zijn verbogen, tegen een van uw wielen wrijven en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan ook uw banden voorslijten.
Weiterlesen:
Lexus RX die niet meer versnelt

Hoe identificeer je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Lexus RX?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen vind de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Lexus RX . Nu u de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, zullen we nog wat controles moeten uitvoeren om de sporen te verwijderen die u niet aangaan en uw probleem snel op te lossen. Als uw Lexus RX warm ruikt, denk dan niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp door te nemen.

  • Transmissieolie: Niets is minder ingewikkeld, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als je binnenin vuil ziet en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Denk niet twee keer na om ons artikel te raadplegen om te zien hoe de versnellingsbakolie van een Lexus RX moet worden ververst.
  • Accessoiregordel: Controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid maken als deze in slechte staat is. Denk niet twee keer na om het te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, verander ze dan.
  • Carrosserie-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Lexus RX kan veroorzaken, een lichaamsdeel, controleer alle wielkasten, waar geen enkel onderdeel tegen wrijft

    Kijk voor meer tips over de Lexus RX in de categorie Lexus RX.

Weiterlesen:
Hoe Lexus RX-injectoren te reinigen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector