Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem op de Lexus RX vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meesten van ons een groot budget, maar hieraan moet u het routineonderhoud van uw auto toevoegen, en voor sommige routineonderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is zo logisch om u af te vragen wanneer de meest gelukkige tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Op deze pagina gaan we het je uitleggen wanneer moet u de distributieriem van uw Lexus RX vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen uitzoeken waarom het nodig is om dit proces van routinematig onderhoud tot stand te brengen. wanneer u de distributieriem van uw Lexus RX moet doen , dan gaan we u snel beschrijven hoe deze vervanging wordt uitgevoerd en, eindelijk, hoeveel het kost om de distributieriem van een Lexus RX te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Lexus RX vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben verteld, betekent het vervangen van een distributieriem op een Lexus RX een enorm budget, dus we begrijpen dat u aarzelt om het te doen en u het belang van deze oplossing te laten begrijpen, dus we zullen snel uitleggen waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De werking van de distributieriem van uw Lexus RX

De timing van een Lexus RX heeft een essentiële functie in het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Lexus RX is dat deze intern in de motor zit. En als gevolg hiervan is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, moeilijk om de toestand ervan visueel te controleren. Je zou dus kunnen aannemen dat deze riem maar een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd verandert, zijn enorm. Als de timing van uw Lexus RX breekt, zult u ongetwijfeld de motor van deze moeten vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en ze verwonden, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe groter de gevolgen zijn. Het is daarom primordiaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Waarom zit mijn benzinedeur vast op de Lexus RX?

Wanneer moet de distributieriem van zijn Lexus RX worden uitgevoerd?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Lexus RX maken? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we hierboven hebben uitgelegd, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Lexus RX zal zijn, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Niettemin, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Lexus RX voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt afleggen voordat u de timing uitvoert . Tandriemen hebben gemiddeld een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Lexus RX vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Lexus RX een hoog budget vertegenwoordigt, kan men rationeel de vraag stellen of het niet mogelijk is deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk toegankelijk en alleen de meest bekwame amateur-monteurs en de meest uitgeruste gereedschappen zullen over deze procedure kunnen nadenken, maar we zullen niettemin snel de verschillende stappen uitleggen die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Lexus RX op standaards en op basis van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de tandwielkasten eruit

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributieset kopen zodat alle motorelementen op de juiste positie blijven, anders gaat uw motor kapot. Haal de andere onderdelen eruit die je storen (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Lexus RX door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor effectief draait.
Weiterlesen:
Oplaadprobleem batterij Lexus RX, wat te doen?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Lexus RX wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als je het doet bij de garage van het merk of in een autocentrum als Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus RX, aarzel dan niet om onze Lexus RX categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector