Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van de Land Rover Discovery vervangen?

Het kopen van een auto is voor velen van ons een groot budget, maar hier moet u het routineonderhoud van uw motorvoertuig aan toevoegen, en voor sommige routinematige onderhoudshandelingen kan de rekening behoorlijk hoog zijn. Het ligt dan ook voor de hand om u af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en niet “voor niets” te doen. In dit artikel gaan we het je uitleggen wanneer de distributieriem van uw Land Rover Discovery vervangen? Daarvoor gaan we allereerst ontdekken waarom het essentieel is om deze handeling van routinematige dienstverlening te doen, wanneer de distributieriem van uw Land Rover Discovery doen? , dan gaan we u snel demonstreren hoe deze verandering tot stand komt, en tot slot, hoeveel het kost om de distributieriem van een Land Rover Discovery te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Land Rover Discovery vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Land Rover Discovery een aanzienlijk budget, dus we komen erachter dat u voorzichtig bent om het te doen en u in staat te stellen het voordeel van deze reparatie te achterhalen, dus we zullen snel uitleggen waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

De distributieriemfunctie van uw Land Rover Discovery

De timing van een Land Rover Discovery speelt een belangrijke rol bij het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motorunit effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt er om uw riem gevraagd wanneer u de motor start.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Land Rover Discovery is dat deze zich in de motoreenheid bevindt. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoireriem, moeilijk om de staat ervan visueel te verifiëren. U denkt misschien dat deze riem slechts een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die u neemt als u deze niet op tijd vervangt, zijn aanzienlijk. Als de timing van uw Land Rover Discovery kapot gaat, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en deze vernietigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is daarom primordiaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe klap je de voorstoel neer op Land Rover Discovery?

Wanneer de distributieriem van zijn Land Rover Discovery doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Land Rover Discovery maken? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we hierboven hebben uitgelegd, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Land Rover Discovery, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Hoe dan ook, kijk in het onderhoudsboekje van uw Land Rover Discovery voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt bereiken voordat u de timing doet . Tandriemen hebben gemiddeld een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Land Rover Discovery vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Land Rover Discovery een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest deskundige amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen de mogelijkheid hebben om dit proces te overwegen, we zullen zelfs zo snel de verschillende stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Land Rover Discovery op standaards en op basis van uw motorunit moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de timing versnellingsbakken eruit

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders zal uw motoreenheid breken. Verwijder de andere componenten die u storen (bijvoorbeeld een demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Land Rover Discovery door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de gegevens van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motorunit effectief draait.
Weiterlesen:
Hoe open je de kofferbak van de Land Rover Discovery Sport van binnenuit?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Land Rover Discovery wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet bij de monteur van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar u het doet en uw motoreenheid. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als je meer tutorials over de Land Rover Discovery wilt, ga dan naar onze Land Rover Discovery-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector