Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van een Kia Xceed vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meesten van ons een groot budget, maar hieraan moet u het onderhoud van uw auto toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog zijn. Het ligt dan ook voor de hand om u af te vragen wanneer u deze reparaties het beste kunt uitvoeren en niet “voor niets” doet. Vandaag gaan we je beschrijven wanneer de distributieriem van uw Kia Xceed vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen ontdekken waarom het essentieel is om deze handeling van onderhoud uit te voeren. wanneer de distributieriem van uw Kia Xceed doen? , dan gaan we je vrij snel uitleggen hoe deze vervanging in zijn werk gaat, en tot slot hoeveel het kost om de distributieriem van een Kia Xceed te laten doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Kia Xceed vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Kia Xceed een enorm budget, dus we ontdekken dat u aarzelt om het te doen en om u het belang van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen vrij snel beschrijven waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De distributieriemfunctie van uw Kia Xceed

De timing van een Kia Xceed heeft een belangrijk doel bij het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor goed werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Kia Xceed is dat deze intern in de motor zit. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoireriem, onhaalbaar om de staat ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen veronderstellen dat deze riem slechts een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn aanzienlijk. Als de timing van uw Kia Xceed stuk gaat, zult u ongetwijfeld de motor van deze moeten vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en deze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is bijgevolg: essentieel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Kia Xceed ?

Wanneer de distributieriem van zijn Kia Xceed doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Kia Xceed produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we eerder hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Kia Xceed, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, bekijk het onderhoudsboekje van uw Kia Xceed voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt bereiken voordat u de timing doet . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Kia Xceed vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Kia Xceed een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest ervaren amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen in staat zijn om over deze operatie na te denken, we zullen zelfs zo vrij snel de verschillende stappen beschrijven die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Kia Xceed op standaards en afhankelijk van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de timing versnellingsbakken eruit

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet je de distributiekit kopen zodat alle motorelementen op de juiste positie blijven, anders breekt je motor. Verwijder de andere componenten die u storen (bijvoorbeeld een demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Kia Xceed door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motoreenheid naar behoren werkt.
Weiterlesen:
Hoe een Kia Xceed openen met een lege batterij?

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Kia Xceed wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een autocentrum als Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Kijk voor meer tips over de Kia Xceed in de categorie Kia Xceed.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector