Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van een Land Rover Freelander vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meeste mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je motorvoertuig toevoegen en voor sommige onderhoudshandelingen kan de rekening behoorlijk hoog zijn. Het is zo logisch om je af te vragen wanneer je deze reparaties het beste kunt uitvoeren en niet “voor niets” doet. Op deze pagina gaan we je beschrijven: wanneer de distributieriem van uw Land Rover Freelander vervangen? Daarvoor gaan we eerst kijken waarom het belangrijk is om dit onderhoudsproces uit te voeren, wanneer de distributieriem van uw Land Rover Freelander doen? , dan gaan we u snel uitleggen hoe deze vervanging wordt gedaan, en, eindelijk, hoeveel het kost om de distributieriem van een Land Rover Freelander te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Land Rover Freelander vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben geïnformeerd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Land Rover Freelander een zeer belangrijk budget, dus we komen erachter dat u aarzelt om het te doen en u in staat te stellen het belang van deze reparatie te achterhalen, dus we zullen snel beschrijven waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

Het doel van de distributieriem van uw Land Rover Freelander

De timing van een Land Rover Freelander heeft een belangrijk doel bij het soepel laten lopen van uw motor. In werkelijkheid zal het de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motorunit effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Land Rover Freelander is dat deze zich in de motoreenheid bevindt. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoireriem, onmogelijk om de staat ervan visueel te verifiëren. U denkt misschien dat deze riem slechts een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die u neemt als u deze niet op tijd vervangt, zijn aanzienlijk. Als de timing van uw Land Rover Freelander kapot gaat, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. In werkelijkheid zullen de zuigers de kleppen raken en deze beschadigen, en ook de nokkenas zal breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe significanter de resultaten zijn. Het is bijgevolg: fundamenteel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe monteer ik een trekhaak op een Land Rover Freelander?

Wanneer de distributieriem van zijn Land Rover Freelander doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Land Rover Freelander produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we eerder vermeldden, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en normaal gesproken, hoe recenter uw Land Rover Freelander is, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Hoe dan ook, kijk in het onderhoudsboekje van uw Land Rover Freelander voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt behalen voordat u de timing doet . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Land Rover Freelander vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Land Rover Freelander een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest bekwame amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen deze procedure kunnen overwegen, we zullen zelfs zo snel de verschillende stappen uitleggen die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Land Rover Freelander op standaards en op basis van uw motorunit moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de timing versnellingsbakken eruit

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders breekt uw motoreenheid. Haal de andere elementen eruit waar je last van hebt (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Land Rover Freelander door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de informatie van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motorunit effectief werkt.
Weiterlesen:
Hoe zet ik het motorlampje Land Rover Freelander uit?

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Land Rover Freelander wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motorblok. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als je meer tutorials over de Land Rover Freelander wilt, ga dan naar onze Land Rover Freelander-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector