Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de remschijven van de Land Rover Evoque vervangen?

De veiligheid van een auto is erg belangrijk. Zelfs als de Land Rover Evoque financiële gaten zijn, zijn bepaalde onderhoudswerkzaamheden onmisbaar. In dit artikel leggen we het je uit wanneer moet u de remschijven van uw Land Rover Evoque vervangen? Om dit te bereiken, zullen we eerst en vooral zien waarvoor de remschijven van uw motorvoertuig worden gebruikt, vervolgens wanneer u de remschijven van uw Land Rover Evoque moet vervangen en tot slot hoe u deze door nieuwe kunt vervangen.

Interessant van de remschijven van een Land Rover Evoque

We beginnen de inhoud van ons artikel door te beschrijven waarvoor de remschijven van een Land Rover Evoque worden gebruikt, zodat u kunt ontdekken waarom het essentieel is om ervoor te zorgen dat ze constant in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. Het remmen op een Land Rover Evoque is natuurlijk hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt als je op je rempedaal drukt. Deze druk activeert een zuiger die de remblokken op uw remschijf duwt die op uw wiel is gemonteerd. Wanneer de remblokken de schijven beknellen, zal uw Land Rover Evoque gaan remmen.

Wanneer de remschijven van een Land Rover Evoque vervangen?

We gaan nu verder met het deel dat u zeker naar deze inhoud trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Land Rover Evoque? Hoe we het je eerder hebben uitgelegd, de remschijven en -blokken werken in osmose, maar deze twee elementen zijn dat wel auto-onderdelen dragen en ze zullen na verloop van tijd en met name de wrijving bij het remmen afnemen en het remvermogen verliezen. We zullen nu de verschillende oplossingen schetsen om te weten wanneer ze moeten worden vervangen:

  • Wij zijn van mening dat in het algemeen de remschijven bij een Land Rover Evoque elke 80 — 000 km moeten worden vervangen, maar het is essentieel om te weten dat dit op basis van uw rijstijl en het soort rit aanzienlijk kan variëren. Sterker nog, als je specifiek op de snelweg rijdt en je remmen maar een klein beetje worden gebruikt, kan deze hoeveelheid toenemen, als je alleen in de bebouwde kom rijdt, kan deze juist afnemen.
  • Een eenvoudige en succesvolle techniek om de staat van de remschijven op uw auto te achterhalen, is tijdens de technische inspectie. In feite controleert deze grondige controle de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat zijn of veranderd moeten worden.
  • Een fundamentele visuele techniek om te weten wanneer u de remschijven op uw Land Rover Evoque moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat het voertuig op een standaard is geplaatst. Eenmaal verwijderd, heeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot uw schijven en hun staat te controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. Anders is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren installeren op Land Rover Evoque?

.

Hoe de remschijven op uw Land Rover Evoque vervangen?

Tot slot, om deze inhoud af te sluiten, zullen we vrij snel uitleggen hoe u de remschijven van uw Land Rover Evoque vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw auto vervangt, u absoluut de remblokken van uw Land Rover Evoque moet vervangen, aarzel niet om advies in te winnen bij onze inhoud waarin wordt uitgelegd hoe u deze wijziging kunt aanbrengen.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Land Rover Evoque op standaards, verwijder de wielen waarop u actie wilt ondernemen.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw veranderingen te produceren.
  • Verwijder met grote Torx-bits de twee moeren die het bovenste onderdeel van uw remklauw vergrendelen en verwijder deze.
  • Haal je remblokken eruit en ontgrendel je remschijven dankzij de twee torxschroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk heb je een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste onderdeel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en zorg ervoor dat u een reminbraak van 500 kilometer maakt voordat u hard remt.

Als je meer handleidingen over de Land Rover Evoque wilt, ga dan naar onze Land Rover Evoque-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector