Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
2 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de remschijven vervangen Jaguar XE?

De veiligheid van een motorvoertuig is belangrijk. Ongeacht of de Jaguar XE economische gaten zijn, bepaalde routinehandelingen zijn onmisbaar. In dit artikel leggen we het je uit wanneer de remschijven van uw Jaguar XE vervangen? Om dit te doen, zullen we allereerst ontdekken waarvoor de remschijven van uw motorvoertuig worden gebruikt, vervolgens wanneer u de remschijven van uw Jaguar XE moet vervangen en tot slot hoe u deze door nieuwe kunt vervangen.

Interessant van de remschijven van een Jaguar XE

We beginnen onze inhoudspagina door te beschrijven waarvoor de remschijven van een Jaguar XE worden gebruikt, zodat u erachter kunt komen waarom het belangrijk is om er zeker van te zijn dat ze constant in goede arbeidsomstandigheden verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. Remmen op een Jaguar XE is inderdaad hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt als je op je rempedaal drukt. Deze druk activeert een zuiger die de remblokken op uw remschijf duwt die op uw wiel is gemonteerd. Wanneer de remblokken de schijven zullen beknellen, zal uw Jaguar XE gaan remmen.

Wanneer de remschijven van een Jaguar XE vervangen?

We gaan nu verder met het deel dat u zeker naar deze inhoud trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Jaguar XE? Hoe we het je eerder hebben uitgelegd, de remschijven en -blokken werken in osmose, maar deze twee elementen zijn dat wel auto-onderdelen dragen en ze zullen, na enige tijd en vooral de wrijving bij het remmen, slijten en het remvermogen verliezen. We zullen nu de verschillende technieken belichten om te weten wanneer ze moeten worden gewijzigd:

  • Wij zijn van mening dat bij een Jaguar XE over het algemeen de remschijven elke 80 – 000 km vervangen moeten worden, toch is het belangrijk om te weten dat dit op basis van uw rijstijl en het soort rit aanzienlijk kan verschillen. Inderdaad, als je specifiek op de snelweg rijdt en je remmen maar weinig worden gebruikt, kan deze hoeveelheid toenemen, aan de andere kant kan deze hoeveelheid afnemen als je alleen in de bebouwde kom rijdt.
  • Een eenvoudige en effectieve techniek om de toestand van de remschijven op uw motorvoertuig te identificeren, is tijdens de technische inspectie. In feite controleert deze grondige controle de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat zijn of veranderd moeten worden.
  • Een fundamentele visuele techniek om te weten wanneer u de remschijven op uw Jaguar XE moet vervangen, is om de wielen te verwijderen nadat het voertuig op een standaard is geplaatst. Eenmaal verwijderd, hebt u toegang tot uw schijven en kunt u hun status controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. Anders is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Hoe sluit ik een Jaguar XE op met een lege batterij?

.

Hoe de remschijven op uw Jaguar XE vervangen?

Ten slotte zullen we, om deze inhoud te beëindigen, snel beschrijven hoe u de remschijven van uw Jaguar XE vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw motorvoertuig vervangt, u absoluut de remblokken van uw Jaguar XE moet vervangen, denk niet twee keer na om onze inhoud te raadplegen die u leert hoe u deze kunt vervangen.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Jaguar XE op standaards, verwijder de wielen waarop u actie wilt ondernemen.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw wijzigingen aan te brengen.
  • Gebruik grote Torx-bits, verwijder de twee moeren die het bovenste deel van uw remklauw vergrendelen, verwijder deze.
  • Haal je remblokken eruit en ontgrendel je remschijven dankzij de twee torxschroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk heb je een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, zet het bovenste deel van de remklauw weer in elkaar en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en zorg ervoor dat u een reminbraak van 500 kilometer maakt voordat u hard remt.

Kijk voor meer tips over de Jaguar XE in de categorie Jaguar XE.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector