Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de remschijven vervangen Lexus CT?

De veiligheid van een auto is essentieel. Ongeacht of de Lexus CT financiële gaten zijn, bepaalde onderhoudshandelingen zijn cruciaal. Vandaag zullen we het je uitleggen wanneer de remschijven van uw Lexus CT vervangen? Om dit te doen, zullen we om te beginnen ontdekken waarvoor de remschijven van uw motorvoertuig worden gebruikt, vervolgens wanneer de remschijven van uw Lexus CT moeten worden vervangen en, ten slotte, hoe u ze door nieuwe kunt vervangen.

Voordeel van de remschijven van een Lexus CT

We beginnen ons artikel door uit te leggen waarvoor de remschijven van een Lexus CT worden gebruikt, zodat u kunt achterhalen waarom het belangrijk is ervoor te zorgen dat ze constant in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. Remmen op een Lexus CT is zelfs hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt wanneer u op uw rempedaal drukt. Deze druk activeert een zuiger die de remblokken op uw remschijf duwt die op uw wiel is gemonteerd. Wanneer de remblokken de schijven zullen beknellen, zal uw Lexus CT gaan remmen.

Wanneer de remschijven van een Lexus CT vervangen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u zeker naar deze inhoud trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Lexus CT? Zoals we het u eerder hebben onthuld, werken de remschijven en -blokken in osmose, maar deze twee componenten zijn dat wel auto-onderdelen dragen en ze zullen, na enige tijd en vooral de wrijving bij het remmen, slijten en het remvermogen verliezen. We zullen nu de verschillende technieken beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden gewijzigd:

  • Wij zijn van mening dat de remschijven bij een Lexus CT over het algemeen om de 80 – 000 km vervangen moeten worden, maar het is belangrijk om te weten dat dit sterk kan variëren, afhankelijk van uw rijstijl en het soort rit. Sterker nog, als je voornamelijk op de snelweg rijdt en je remmen maar weinig worden gebruikt, kan deze waarde stijgen, omgekeerd kan deze waarde dalen als je alleen binnen de bebouwde kom rijdt.
  • Een fundamentele en krachtige techniek om de staat van de remschijven op uw auto te identificeren, is tijdens de technische inspectie. In feite controleert deze grondige controle de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat zijn of moeten worden vervangen.
  • Een zeer gemakkelijke visuele techniek om te weten wanneer u de remschijven op uw Lexus CT moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat het voertuig op een standaard is geplaatst. Eenmaal verwijderd, heeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot uw schijven en hun staat te verifiëren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. In elk ander geval is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze door nieuwe vervangen.
Weiterlesen:
Stank in de airconditioning Lexus CT

.

Hoe de remschijven op uw Lexus CT vervangen?

Ten slotte zullen we u, om deze inhoud te beëindigen, snel laten zien hoe u de remschijven van uw Lexus CT vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw motorvoertuig vervangt, u absoluut de remblokken van uw Lexus CT moet vervangen, denk niet twee keer na om advies in te winnen bij onze inhoud die u laat zien hoe u deze vervanging kunt uitvoeren.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Lexus CT op standaards, verwijder de wielen waaraan u wilt werken.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw wijzigingen aan te brengen.
  • Gebruik grote Torx-bits, verwijder de twee moeren die het bovenste deel van uw remklauw vergrendelen, verwijder deze.
  • Haal je remblokken eruit en ontgrendel je remschijven dankzij de twee torxschroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk heb je een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, zet het bovenste deel van de remklauw weer in elkaar en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en zorg ervoor dat u een reminbraak van 500 kilometer maakt voordat u hard remt.

Als je meer tutorials over de Lexus CT wilt, ga dan naar onze Lexus CT-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector