Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de remschijven vervangen Lexus ES?

De veiligheid van een motorvoertuig is essentieel. Of de Lexus ES nu economische gaten is of niet, bepaalde routineonderhoudsacties zijn onmisbaar. Vandaag zullen we het je uitleggen wanneer de remschijven van uw Lexus ES vervangen? Om dit te bereiken, zullen we om te beginnen ontdekken waarvoor de remschijven van uw motorvoertuig worden gebruikt, vervolgens, wanneer u de remschijven van uw Lexus ES moet vervangen en, ten slotte, hoe u ze door nieuwe kunt vervangen.

Interessant van de remschijven van een Lexus ES

We beginnen onze inhoud door te beschrijven waarvoor de remschijven van een Lexus ES worden gebruikt, zodat u kunt ontdekken waarom het essentieel is om ervoor te zorgen dat ze altijd in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. Remmen op een Lexus ES is in feite hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt als je op je rempedaal drukt. Deze druk activeert een zuiger die de remblokken op uw remschijf duwt die op uw wiel is gemonteerd. Wanneer de remblokken de schijven zullen beknellen, waardoor uw Lexus ES gaat remmen.

Wanneer de remschijven van een Lexus ES vervangen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u zeker naar deze inhoud trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Lexus ES? Hoe we het u eerder al vertelden, de remschijven en remblokken werken in osmose, maar deze twee elementen zijn dat wel auto-onderdelen dragen en dat zal ook gebeuren, naarmate de tijd verstrijkt en met name de wrijving bij het remmen verslijt en het remvermogen verliest. We zullen nu de verschillende manieren beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden vervangen:

  • Wij zijn van mening dat de remschijven bij een Lexus ES over het algemeen om de 80 000 — 100 km vervangen moeten worden, maar het is essentieel om te weten dat dit, afhankelijk van uw rijstijl en het soort rit, aanzienlijk kan veranderen. Sterker nog, als je specifiek op de snelweg rijdt en je remmen maar een klein beetje worden gebruikt, kan deze hoeveelheid toenemen, daar staat tegenover dat als je alleen in de bebouwde kom rijdt deze kan afnemen.
  • Een fundamentele en krachtige manier om de staat van de remschijven op uw motorvoertuig te achterhalen, is tijdens de technische inspectie. In feite controleert deze grondige controle de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat verkeren of moeten worden vervangen.
  • Een eenvoudige visuele manier om te weten wanneer u de remschijven van uw Lexus ES moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat de auto op een standaard is gezet. Eenmaal verwijderd, hebt u toegang tot uw schijven en kunt u hun staat controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. Anders is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Ruitenwisser zit vast op Lexus ES

.

Hoe de remschijven op uw Lexus ES vervangen?

Ten slotte zullen we om deze inhoud te beëindigen vrij snel beschrijven hoe u de remschijven van uw Lexus ES vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw auto vervangt, u absoluut de remblokken van uw Lexus ES moet vervangen, denk niet twee keer na om advies in te winnen bij onze inhoud die u uitlegt hoe u deze wijziging kunt aanbrengen.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Lexus ES op standaards, verwijder de wielen waarop u actie wilt ondernemen.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw veranderingen te produceren.
  • Verwijder met grote Torx-bits de twee moeren die het bovenste onderdeel van uw remklauw vergrendelen en verwijder deze.
  • Verwijder uw remblokken en ontgrendel vervolgens uw remschijven dankzij de twee torx-schroeven aan de zijkant van de schijf, mogelijk heeft u een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste onderdeel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en zorg ervoor dat u een reminbraak van 500 kilometer maakt voordat u hard remt.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus ES, aarzel dan niet om onze Lexus ES-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector