Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de remschijven vervangen Lexus NX?

De veiligheid van een motorvoertuig is belangrijk. Zelfs als de Lexus NX economische gaten zijn, zijn bepaalde onderhoudshandelingen cruciaal. In dit artikel leggen we het je uit wanneer de remschijven van uw Lexus NX vervangen? Om dit te doen, zullen we om te beginnen uitvinden waarvoor de remschijven van uw auto worden gebruikt, vervolgens wanneer de remschijven van uw Lexus NX moeten worden vervangen en, ten slotte, hoe u ze met nieuwe kunt vervangen.

Interessant van de remschijven van een Lexus NX

We beginnen ons artikel door uit te leggen waarvoor de remschijven van een Lexus NX worden gebruikt, zodat u kunt begrijpen waarom het belangrijk is om er zeker van te zijn dat ze constant in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. In feite is het remmen op een Lexus NX hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt wanneer u op uw rempedaal drukt. Deze druk activeert een zuiger die de remblokken op uw remschijf duwt die op uw wiel is gemonteerd. Wanneer de remblokken de schijven zullen beknellen, waardoor uw Lexus NX gaat remmen.

Wanneer de remschijven van een Lexus NX vervangen?

We gaan nu verder met het deel dat u zeker naar deze inhoud trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Lexus NX? Zoals we het u eerder hebben onthuld, werken de remschijven en -blokken in osmose, maar deze twee elementen zijn dat wel slijtdelen en ze zullen na verloop van tijd en met name de wrijving bij het remmen afnemen en het remvermogen verliezen. We zullen nu de verschillende technieken belichten om te weten wanneer ze moeten worden gewijzigd:

  • Wij zijn van mening dat de remschijven bij een Lexus NX over het algemeen elke 80 – 000 km vervangen moeten worden, maar het is belangrijk om te weten dat dit aanzienlijk kan veranderen, afhankelijk van uw rijstijl en het soort rit. Sterker nog, als je voornamelijk op de snelweg rijdt en je remmen maar een klein beetje worden gebruikt, kan deze waarde toenemen, of als je alleen binnen de bebouwde kom rijdt, kan deze afnemen.
  • Een eenvoudige en succesvolle manier om de staat van de remschijven op uw motorvoertuig te achterhalen, is tijdens de technische inspectie. In feite controleert deze grondige controle de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat verkeren of moeten worden vervangen.
  • Een zeer gemakkelijke visuele manier om te weten wanneer u de remschijven op uw Lexus NX moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat het voertuig op een standaard is geplaatst. Eenmaal verwijderd, heeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot uw schijven en hun staat te controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. In elk ander geval is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Problemen met automatische transmissie Lexus NX?

.

Hoe de remschijven op uw Lexus NX vervangen?

Ten slotte zullen we om deze inhoud te beëindigen vrij snel beschrijven hoe u de remschijven van uw Lexus NX vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw motorvoertuig vervangt, u absoluut de remblokken van uw Lexus NX moet vervangen, aarzel niet om onze inhoud te raadplegen die u uitlegt hoe u deze wijziging kunt aanbrengen.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Lexus NX op standaards, verwijder de wielen waarop u actie wilt ondernemen.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw veranderingen te produceren.
  • Verwijder met grote Torx-bits de twee moeren die het bovenste onderdeel van uw remklauw vergrendelen en verwijder deze.
  • Haal je remblokken eruit en ontgrendel je remschijven dankzij de twee torxschroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk heb je een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste onderdeel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en zorg ervoor dat u een reminbraak van 500 kilometer maakt voordat u hard remt.

Als u meer handleidingen over de Lexus NX wenst, ga dan naar onze Lexus NX-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector