Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter op Kia Xceed vervangen?

Het roetfilter is een vrij nieuwe technologie die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van de nieuwste diesels te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingscomplicaties. Desalniettemin werkt het niet zo goed als verwacht en veroorzaakt het meer complicaties dan het oplost, daarom zullen we vandaag zien bij het vervangen van het roetfilter van een Kia Xceed? . Om dit te bereiken, zullen we om te beginnen vaststellen waarvoor het roetfilter van uw motorvoertuig bedoeld is en wanneer het roetfilter van uw Kia Xceed moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Kia Xceed?

Daarom beginnen we onze richtlijn met de uitleg voor dit element dat recentelijk is opgenomen in dieselauto’s. Zoals we in de inleiding kort beschreven, was het doel van dit filter om de complicaties van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Kia Xceed-voertuigen op te lossen. Het werkingsconcept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet u helaas op de snelweg zijn of uw Kia Xceed-motor op toeren hebben. We hebben ons dus in de loop van de tijd gerealiseerd dat voertuigen die voornamelijk korte ritten of in de stad maken, het roetfilter niet in staat stellen deze dampen te verbranden en we zullen in het volgende deel zien dat deze complicaties u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Kia Xceed .

Weiterlesen:
Hoe parkeersensoren op Kia Xceed installeren?

Wanneer het roetfilter van een Kia Xceed vervangen?

In deze paragraaf zullen we aangeven wat u hier zeker aantrekt, of het nodig is om het roetfilter van een Kia Xceed te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op Kia Xceed te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, wat de Kia Xceed niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus alle die schadelijke roet. De tweede, waarin we vandaag geïnteresseerd zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen veroorzaken. Desalniettemin, zoals eerder beschreven, zijn zeer hoge temperaturen nodig, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Kia Xceed moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken om te zien wat het proces is.

Wanneer het roetfilter van een Kia Xceed vervangen?

Zoals we net eerder hebben uitgelegd, zou een roetfilter de levensduur van de auto moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Kia Xceed te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het grootste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van je motorisatie, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze wijziging moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet herhaaldelijk de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het problematisch. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende frequente temperatuurstijging en andere ontwerpcomplicaties moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Hoe stel je de mistlampen op Kia Xceed in?

Als u nog vragen heeft over de Kia Xceed, aarzel dan niet om onze Kia Xceed-categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector