Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter op Land Rover Freelander vervangen?

Het roetfilter is een vrij nieuwe uitvinding die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne diesels te halen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingscomplicaties. Desalniettemin werkt het niet zo goed als bedoeld en veroorzaakt het meer complicaties dan het aankan, daarom zullen we het op deze pagina te weten komen bij het vervangen van het roetfilter van een Land Rover Freelander? . Om dit te bereiken, zullen we allereerst vaststellen waarvoor het roetfilter van uw motorvoertuig wordt gebruikt en wanneer het roetfilter van uw Land Rover Freelander moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Land Rover Freelander?

Daarom beginnen we onze richtlijn met de uitleg om dit onderdeel nog niet zo lang geleden in dieselauto’s op te nemen. Zoals we in de inleiding al snel hebben uiteengezet, was het doel van dit filter om de complicaties van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Land Rover Freelander-auto’s op te lossen. Het werkconcept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Helaas, om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet u op de snelweg zijn of uw Land Rover Freelander-motor laten draaien. We hebben dus in de loop van de tijd gemerkt dat voertuigen die voornamelijk korte ritten of in de stad maken, het roetfilter niet toestaan ​​om deze gassen te verbranden en we zullen in de volgende sectie zien dat deze complicaties u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Land Rover Freelander .

Weiterlesen:
Land Rover Freelander DIE stationair draaiende problemen hebben

Wanneer het roetfilter van een Land Rover Freelander vervangen?

In deze sectie zullen we aangeven wat u hier duidelijk aantrekt, of het nodig is om het roetfilter van een Land Rover Freelander te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op Land Rover Freelander te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, wat de Land Rover Freelander niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus verbrandt al die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag dol op zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen veroorzaken. Desalniettemin, zoals hierboven uitgelegd, vereist het zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Land Rover Freelander moet reinigen vanwege uw roetfilter, denk dan niet twee keer na om ons artikel over dit onderwerp te lezen om erachter te komen wat het proces is.

Wanneer het roetfilter van een Land Rover Freelander vervangen?

Zoals we net eerder onthulden, wordt verondersteld dat een roetfilter de levensduur van het voertuig meegaat, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Land Rover Freelander te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van je motorisatie, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze wijziging moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet regelmatig de snelweg neemt, raden wij u aan om elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het problematisch. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpcomplicaties moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Hoe vervang ik de batterij van mijn Land Rover Freelander keycard?

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Freelander, aarzel dan niet om onze Land Rover Freelander categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector