Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter op Lexus UX vervangen?

Het roetfilter is een vrij nieuwe technologie die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne diesels te halen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Het werkt echter niet zo goed als verwacht en veroorzaakt meer problemen dan het oplost, daarom zullen we in dit artikel te weten komen bij het vervangen van het roetfilter van een Lexus UX? . Om dit te bereiken, gaan we eerst na waarvoor het roetfilter van uw auto wordt gebruikt en wanneer u het roetfilter op uw Lexus UX moet vervangen.

Wat is het nut van een roetfilter van een Lexus UX?

Daarom beginnen we onze richtlijn met de uitleg voor dit onderdeel dat recentelijk in dieselauto’s is opgenomen. Zoals we al snel in de inleiding vermeldden, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Lexus UX-auto’s op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die zal eindigen met branden en al deze kankerverwekkende deeltjes kwijtraken. Helaas, om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Lexus UX-motor laten draaien. Dus we hebben in de loop van de tijd ontdekt dat voertuigen die voornamelijk korte ritten of in de stad maken, het roetfilter niet toestaan ​​om deze gassen te verbranden en we zullen in het volgende deel ontdekken dat deze problemen u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Lexus UX .

Weiterlesen:
Hoe kan ik GPS updaten op mijn Lexus UX?

Wanneer het roetfilter van een Lexus UX vervangen?

In deze paragraaf komen we te weten waar u zich hier duidelijk toe aangetrokken voelt, of het nodig is om het roetfilter van een Lexus UX te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op Lexus UX te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, wat de Lexus UX niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus alle die schadelijke roet. De tweede, waar we in dit artikel enthousiast over zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende stoffen veroorzaken. Zoals eerder beschreven vereist het echter zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Lexus UX moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen om erachter te komen wat het proces is.

Wanneer het roetfilter van een Lexus UX vervangen?

Zoals we eerder hebben uitgelegd, is een roetfilter ontworpen om de levensduur van de auto te verlengen, maar sommigen van u vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Lexus UX te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het grootste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van je motorisatie, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet regelmatig de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig, er wordt van uitgegaan dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Lexus UX uitschakelen?

Kijk voor meer tips over de Lexus UX in de categorie Lexus UX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector