Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem op de Land Rover Evoque vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meesten van ons een groot budget, maar hieraan moet u het routineonderhoud van uw motorvoertuig toevoegen, en voor sommige routineonderhoudshandelingen kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het ligt dan ook voor de hand om u af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en niet “voor niets”. In dit artikel gaan we het u beschrijven wanneer moet u de distributieriem van uw Land Rover Evoque vervangen? Om dat te beginnen, gaan we ontdekken waarom het nodig is om deze handeling van routine-dienst te verrichten, wanneer u de distributieriem van uw Land Rover Evoque moet doen , dan gaan we u vrij snel beschrijven hoe deze wijziging wordt doorgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Land Rover Evoque te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Land Rover Evoque vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben verteld, is het vervangen van een distributieriem op een Land Rover Evoque een zeer belangrijk budget, dus we komen erachter dat u dit niet graag doet en dat u het voordeel van deze oplossing kunt achterhalen, dus we zullen redelijk beschrijf snel waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

De werking van de distributieriem van uw Land Rover Evoque

De timing van een Land Rover Evoque heeft een belangrijk doel bij het soepel laten lopen van uw motor. Het zal duidelijk de missie zijn synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk vermeden. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, hoe meer er om uw riem wordt gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Land Rover Evoque is dat deze intern in de motor zit. En als gevolg hiervan is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, onmogelijk om de toestand ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen denken dat deze riem maar een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Als de timing van uw Land Rover Evoque kapot gaat, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. Het is duidelijk dat de zuigers de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de uitkomsten zijn. Het is daarom essentieel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe kan ik de GPS op mijn Land Rover Evoque updaten?

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Land Rover Evoque doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Land Rover Evoque produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we eerder hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Land Rover Evoque, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Niettemin, kijk in het onderhoudsboekje van uw Land Rover Evoque om de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers te krijgen dat u kunt behalen voordat u de timing uitvoert . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Land Rover Evoque vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Land Rover Evoque een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg lastig om toegang te krijgen en alleen de meest deskundige amateurmonteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen deze bewerking kunnen overwegen, we zullen zelfs zo vrij snel de verschillende stappen beschrijven die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Land Rover Evoque op standaards en op basis van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de tandwielkasten

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet je de distributiekit kopen zodat alle motorelementen in de juiste positie blijven, anders zal je motor kapot gaan. Verwijder de andere componenten die u storen (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Land Rover Evoque door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de gegevens van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motorunit effectief werkt.
Weiterlesen:
Hoe verwijder je de wieldop van mijn Land Rover Evoque?

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Land Rover Evoque wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Kijk voor meer tips over de Land Rover Evoque in de categorie Land Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector