Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem op de Land Rover Range Rover Sport vervangen?

Het kopen van een auto is voor veel mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je motorvoertuig toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het ligt dan ook voor de hand om u af te vragen wanneer de beste tijd is om deze reparaties uit te voeren en niet “voor niets”. Vandaag gaan we het je beschrijven wanneer moet u de distributieriem van uw Land Rover Range Rover Sport vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen zien waarom het belangrijk is om deze onderhoudshandeling te bereiken, wanneer u de distributieriem van uw Land Rover Range Rover Sport moet doen , dan gaan we u snel beschrijven hoe deze vervanging wordt uitgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Land Rover Range Rover Sport te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Land Rover Range Rover Sport vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben verteld, is het vervangen van een distributieriem op een Land Rover Range Rover Sport een zeer belangrijk budget, dus we komen erachter dat u dit niet graag doet en dat u het belang van deze reparatie kunt achterhalen, dus we zal snel beschrijven waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

De distributieriemfunctie van uw Land Rover Range Rover Sport

De timing van een Land Rover Range Rover Sport heeft een belangrijke functie bij het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motoreenheid naar behoren werken en wordt elk risico op motorbreuk vermeden. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd wanneer u de motor start.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Land Rover Range Rover Sport is dat deze intern in de motoreenheid zit. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, moeilijk om de toestand ervan visueel te controleren. Je zou dus kunnen aannemen dat deze riem maar een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn enorm. Als de timing van uw Land Rover Range Rover Sport breekt, zult u ongetwijfeld de motor van deze moeten vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de uitkomsten zijn. Het is dus fundamenteel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Ruitenwisser vast op Land Rover Range Rover Evoque

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Land Rover Range Rover Sport doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer maak je de distributieriem van een Land Rover Range Rover Sport? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we hierboven hebben beschreven, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Land Rover Range Rover Sport zal zijn, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Land Rover Range Rover Sport voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt afleggen voordat u de timing uitvoert . Over het algemeen hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Land Rover Range Rover Sport vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Land Rover Range Rover Sport een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg lastig om toegang te krijgen en alleen de meest bekwame amateurmonteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen kunnen reflecteren op deze operatie, maar we zullen toch snel de verschillende stappen beschrijven die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Land Rover Range Rover Sport op standaards en op basis van uw motoreenheid moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de tandwielkasten eruit

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders breekt uw motoreenheid. Haal de andere elementen eruit waar je last van hebt (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Land Rover Range Rover Sport door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor goed draait.
Weiterlesen:
Hoe kan ik de mistlamp van mijn Land Rover Range Rover vervangen?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Land Rover Range Rover Sport wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motorblok. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Voor meer tips over de Land Rover Range Rover Sport kunt u een kijkje nemen in de categorie Land Rover Range Rover Sport.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector