Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem op de Land Rover Range Rover vervangen?

Het kopen van een auto is voor veel mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je auto toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het ligt daarom voor de hand om u af te vragen wanneer de meest gelukkige tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. In dit artikel laten we het je zien wanneer moet u de distributieriem van uw Land Rover Range Rover vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen zien waarom het essentieel is om deze daad van onderhoud te bereiken, wanneer u de distributieriem van uw Land Rover Range Rover moet doen , dan gaan we u snel uitleggen hoe deze wijziging is doorgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Land Rover Range Rover te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Land Rover Range Rover vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben verteld, is het vervangen van een distributieriem op een Land Rover Range Rover een zeer belangrijk budget, dus we komen erachter dat u aarzelt om het te doen en u het belang van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen snel laten zien waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

De werking van de distributieriem van uw Land Rover Range Rover

De timing van een Land Rover Range Rover speelt een cruciale rol bij het soepel laten lopen van uw motor. Het zal inderdaad de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motoreenheid naar behoren werken en wordt elk risico op motorbreuk vermeden. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd wanneer u de motor start.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Land Rover Range Rover is dat deze intern in de motoreenheid zit. En als gevolg hiervan is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, moeilijk om de staat visueel te controleren. Je zou dus kunnen denken dat deze riem maar een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Als de timing van uw Land Rover Range Rover kapot gaat, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. Inderdaad, de zuigers zullen de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is daarom essentieel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Gloeibougielampje dat gaat branden tijdens het rijden met mijn Land Rover Range Rover Evoque

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Land Rover Range Rover doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer maak je de distributieriem van een Land Rover Range Rover? Het is vereist om te weten dat elke motor anders is en zoals we hierboven hebben beschreven, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Land Rover Range Rover zal zijn, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Niettemin, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Land Rover Range Rover voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt behalen voordat u de timing uitvoert . Over het algemeen hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Land Rover Range Rover vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Land Rover Range Rover een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest ervaren amateur-mechanica en de meest uitgeruste met gereedschap zullen kunnen reflecteren op deze procedure, we zullen echter snel de verschillende stappen uitleggen die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Land Rover Range Rover op standaards en op basis van uw motoreenheid moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de tandwielkasten eruit

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders breekt uw motoreenheid. Verwijder de andere componenten die u storen (bijvoorbeeld een demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Land Rover Range Rover met respect voor de markeringen.
 • Span de riem volgens de informatie van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor goed draait.
Weiterlesen:
Injectieprobleem Land Rover Range Rover Evoque, wat te doen?

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Land Rover Range Rover wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet bij de monteur van het merk of in een autocentrum als Feu Vert, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motorblok. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als je meer tutorials over de Land Rover Range Rover wilt, ga dan naar onze Land Rover Range Rover categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector