Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem op de Lexus CT vervangen?

Het kopen van een auto is voor veel mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je auto toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het ligt voor de hand om u af te vragen wanneer de beste tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. In dit artikel gaan we het u beschrijven wanneer moet u de distributieriem van uw Lexus CT vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen zien waarom het belangrijk is om deze onderhoudswerkzaamheden te realiseren, wanneer u de distributieriem van uw Lexus CT moet doen , dan gaan we u snel laten zien hoe deze vervanging wordt uitgevoerd en, tot slot, hoeveel het kost om de distributieriem van een Lexus CT te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Lexus CT vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben uitgelegd, betekent het vervangen van een distributieriem op een Lexus CT een aanzienlijk budget, dus we ontdekken dat u voorzichtig bent om het te doen en dat u het voordeel van deze reparatie kunt ontdekken, dus we zullen snel beschrijven waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De werking van de distributieriem van uw Lexus CT

De timing van een Lexus CT heeft een essentiële functie bij het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Lexus CT is dat deze intern in de motor zit. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, moeilijk om de staat visueel te controleren. Je zou dus kunnen aannemen dat deze riem maar een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd verandert, zijn groot. Als de timing van uw Lexus CT breekt, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en ze vernietigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is daarom primordiaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Lexus CT die alleen accelereert

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Lexus CT doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Lexus CT maken? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we eerder hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Lexus CT zal zijn, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Lexus CT voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt behalen voordat u de timing uitvoert . Over het algemeen hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe verander ik de distributieriem van een Lexus CT?

Aangezien de distributieriem van een Lexus CT een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te veranderen. Helaas is het erg moeilijk toegankelijk en alleen de meest bekwame amateurmonteurs en de meest uitgeruste met gereedschappen zullen de mogelijkheid hebben om dit proces te overwegen, maar we zullen toch snel de verschillende stappen beschrijven die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Lexus CT op standaards en op basis van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de tandwielkasten

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle motorelementen in de juiste positie blijven, in elk ander geval zal uw motor kapot gaan. Verwijder de andere elementen die u storen (bijvoorbeeld demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Lexus CT door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de informatie van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motorunit effectief werkt.
Weiterlesen:
Hoe de katalysator Lexus CT reinigen?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Lexus CT wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet bij de monteur van het merk of in een autocentrum als Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Kijk voor meer tips over de Lexus CT in de categorie Lexus CT.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector