Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem op de Lexus GX vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meeste mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je motorvoertuig toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het ligt voor de hand om u af te vragen wanneer de beste tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Op deze pagina laten we het je zien wanneer moet u de distributieriem van uw Lexus GX vervangen? Daarvoor gaan we eerst ontdekken waarom het essentieel is om deze handeling van onderhoud uit te voeren, wanneer u de distributieriem van uw Lexus GX moet doen , dan gaan we u snel laten zien hoe deze wijziging wordt doorgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Lexus GX te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Lexus GX vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben verteld, betekent het vervangen van een distributieriem op een Lexus GX een aanzienlijk budget, dus we ontdekken dat u aarzelt om het te doen en u de waarde van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen u snel laten zien waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De distributieriemfunctie van uw Lexus GX

De timing van een Lexus GX heeft een belangrijke functie bij het soepel laten lopen van uw motor. Het zal duidelijk de missie zijn synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motoreenheid naar behoren werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Lexus GX is dat deze intern in de motoreenheid zit. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, niet haalbaar om de staat visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen denken dat deze riem slechts een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Als de timing van uw Lexus GX breekt, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. Het is duidelijk dat de zuigers de kleppen raken en ze vernietigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe groter de resultaten zijn. Het is dus essentieel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Waar bevindt de krik zich op Lexus GX?

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Lexus GX doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer maak je de distributieriem van een Lexus GX? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we eerder hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Lexus GX, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Niettemin, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Lexus GX voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt behalen voordat u de timing uitvoert . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Lexus GX vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Lexus GX een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest deskundige amateur-mechanica en de meest uitgeruste met gereedschappen zullen in staat zijn om dit proces te overwegen, we zullen niettemin snel de verschillende stappen illustreren die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Lexus GX op standaards en afhankelijk van uw motoreenheid moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de tandwielkasten eruit

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders breekt uw motoreenheid. Haal de andere elementen eruit waar je last van hebt (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Lexus GX door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor goed draait.
Weiterlesen:
Oranje licht Lexus GX dat blijft branden

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Lexus GX wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motoreenheid. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Voor meer tips over de Lexus GX, neem een ​​kijkje in de categorie Lexus GX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector