Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem op de Lexus IS vervangen?

Het kopen van een auto is voor veel mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je motorvoertuig toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is zo logisch om u af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Vandaag gaan we het je laten zien wanneer moet u de distributieriem van uw Lexus IS vervangen? Daarvoor gaan we eerst uitzoeken waarom het nodig is om dit onderhoudsproces te bereiken, dan, wanneer u de distributieriem van uw Lexus IS moet doen , dan gaan we u snel beschrijven hoe deze vervanging wordt uitgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Lexus IS te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Lexus IS vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben uitgelegd, betekent het vervangen van een distributieriem op een Lexus IS een aanzienlijk budget, dus we ontdekken dat u voorzichtig bent om dit te doen en u het voordeel van deze oplossing te laten ontdekken, dus we zullen u snel laten zien waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De distributieriemfunctie van uw Lexus IS

De timing van een Lexus IS heeft een vitaal doel bij het soepel laten lopen van uw motor. In werkelijkheid zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motoreenheid naar behoren werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Lexus IS is dat deze intern in de motoreenheid zit. En dus is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, moeilijk om de toestand ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen aannemen dat deze riem slechts een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd verandert, zijn aanzienlijk. Als de timing van uw Lexus IS breekt, moet u zeker de motor van deze vervangen. In werkelijkheid zullen de zuigers de kleppen raken en ze vernietigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe groter de uitkomsten zijn. Het is daarom cruciaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe klap je de voorstoel neer op de Lexus IS?

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Lexus IS doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Lexus IS produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we eerder hebben uitgelegd, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Lexus IS, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Lexus IS voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt maken voordat u de timing uitvoert . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe verander ik de distributieriem van een Lexus IS?

Aangezien de distributieriem van een Lexus IS een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te veranderen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest bekwame amateurmonteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen deze operatie kunnen overwegen, maar we zullen toch snel de verschillende stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Lexus IS op standaards en op basis van uw motoreenheid moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de tandwielkasten

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders breekt uw motoreenheid. Verwijder de andere componenten die u storen (bijvoorbeeld demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Lexus IS door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de gegevens van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor goed draait.
Weiterlesen:
Stoel zit vast Lexus IS op zijn plaats

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Lexus IS wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motorblok. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Kijk voor meer tips over de Lexus IS in de categorie Lexus IS.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector