Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem op de Lexus NX vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meesten van ons een groot budget, maar hieraan moet u het routineonderhoud van uw auto toevoegen, en voor sommige routineonderhoudshandelingen kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is daarom logisch om u af te vragen wanneer de meest gelukkige tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Vandaag gaan we het je laten zien wanneer moet u de distributieriem van uw Lexus NX vervangen? Daarvoor gaan we eerst zien waarom het belangrijk is om dit werk van routinematige dienstverlening te bereiken, wanneer u de distributieriem van uw Lexus NX moet doen , dan gaan we u vrij snel beschrijven hoe deze vervanging wordt uitgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Lexus NX te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Lexus NX vervangen?

Zoals we u bij de introductie al vertelden, betekent het vervangen van een distributieriem op een Lexus NX een aanzienlijk budget, dus we komen erachter dat u voorzichtig bent om het te doen en u het voordeel van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen vrij snel laten zien u waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

De werking van de distributieriem van uw Lexus NX

De timing van een Lexus NX heeft een essentiële functie bij het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk vermeden. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, hoe meer er om uw riem wordt gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Lexus NX is dat deze intern in de motor zit. En als gevolg hiervan is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, onmogelijk om de toestand ervan visueel te controleren. Je zou dus kunnen aannemen dat deze riem maar een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Als de timing van je Lexus NX kapot gaat, zul je zeker de motor van deze moeten vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is dus essentieel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Weggedrag Lexus NX

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Lexus NX doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Lexus NX maken? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we eerder hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Lexus NX zal zijn, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, kijk in het onderhoudsboekje van uw Lexus NX voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt afleggen voordat u de timing uitvoert . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Lexus NX vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Lexus NX een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk toegankelijk en alleen de meest ervaren amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen deze operatie kunnen overwegen, maar we zullen toch vrij snel de verschillende stappen uitleggen die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te veranderen:

 • Plaats de Lexus NX op standaards, en op basis van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de tandwielkasten eruit

  .

 • Om dit te bereiken, moet u de distributiekit kopen zodat alle motorcomponenten op de juiste positie blijven, anders zal uw motor kapot gaan. Haal de andere elementen eruit waar je last van hebt (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Lexus NX door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de informatie van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor effectief draait.
Weiterlesen:
Waar is de startzekering Lexus NX?

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Lexus NX wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het bij de garage van het merk of bij een autocentrum als Feu Vert doet, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , op basis van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, spanrollen en waterpomp bevatten.

Voor meer tips over de Lexus NX kunt u een kijkje nemen in de categorie Lexus NX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector