Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Land Rover Discovery Sport vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne uitvinding die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren te verwijderen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Het werkt echter niet zo goed als bedoeld en veroorzaakt meer problemen dan het oplost, daarom zullen we op deze pagina ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een Land Rover Discovery Sport? . Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we om te beginnen uitvinden waarvoor het roetfilter op uw motorvoertuig wordt gebruikt en vervolgens wanneer het roetfilter op uw Land Rover Discovery Sport moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Land Rover Discovery Sport?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de reden voor dit element, niet zo lang geleden opgenomen in dieselvoertuigen. Zoals we in de inleiding kort beschreven, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Land Rover Discovery Sport-voertuigen op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal verwijderen. Helaas, om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Land Rover Discovery Sport-motor laten draaien. Zo hebben we na verloop van tijd gemerkt dat auto’s die specifiek op korte ritten of in de stad rijden het roetfilter niet toestaan ​​om deze gassen te verbranden en we zullen in het volgende deel ontdekken dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Land Rover Discovery Sport .

Weiterlesen:
Hoe kan ik GPS updaten op mijn Land Rover Discovery Sport?

Wanneer moet u het roetfilter van een Land Rover Discovery Sport vervangen?

In deze rubriek komen we erachter waar u zeker op afkomt, of het nodig is om het roetfilter van een Land Rover Discovery Sport te vervangen en zo ja, wanneer?

Moet het roetfilter op de Land Rover Discovery Sport worden vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, die niet de Land Rover Discovery Sport betreft, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor verbrand al die schadelijke roet. De tweede, waar we in dit artikel zo naar uitkijken, werkt met edelmetalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen veroorzaken. Zoals hierboven vermeld, heeft het echter zeer hoge temperaturen nodig, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Land Rover Discovery Sport moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te raadplegen om erachter te komen wat de procedure is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Land Rover Discovery Sport vervangen?

Zoals we net eerder hebben gedefinieerd, is een roetfilter ontworpen om de levensduur van de auto te verlengen, maar sommigen van u vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Land Rover Discovery Sport worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs, afhankelijk van je motorisering, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze vervanging moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet herhaaldelijk de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het problematisch. Er wordt van uitgegaan dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om vervang uw roetfilter van 200 km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als deze gemengd is .

Weiterlesen:
Waar is starter op Land Rover Discovery ?

Als je meer gidsen over de Land Rover Discovery Sport wilt, ga dan naar onze Land Rover Discovery Sport-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector