Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Land Rover Evoque vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne uitvinding die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Het werkt echter niet zo goed als verwacht en veroorzaakt meer problemen dan het oplost, daarom zullen we vandaag zien bij het vervangen van het roetfilter van een Land Rover Evoque? . Om dit te bereiken, zullen we allereerst uitvinden waarvoor het roetfilter op uw motorvoertuig wordt gebruikt en vervolgens wanneer het roetfilter op uw Land Rover Evoque moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Land Rover Evoque?

Dus beginnen we onze artikelinhoud met de uitleg voor dit onderdeel, niet zo lang geleden geïntegreerd in dieselauto’s. Zoals we in de inleiding snel uitlegden, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Land Rover Evoque-auto’s op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal verwijderen. Om deze zeer hoge temperatuur van de motorunit te bereiken, moet u helaas op de snelweg zijn of uw Land Rover Evoque-motor laten draaien. Zo hebben we ons in de loop van de tijd gerealiseerd dat auto’s die specifiek op korte ritten of in de stad rijden, het roetfilter niet in staat stellen om deze gassen te verbranden en we zullen in het volgende deel ontdekken dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Land Rover Evoque .

Weiterlesen:
Hoe verwijder je de wieldop van mijn Land Rover Evoque?

Wanneer moet u het roetfilter van een Land Rover Evoque vervangen?

In deze sectie zullen we ontdekken waar u zich hier duidelijk door aangetrokken voelt, of het nodig is om het roetfilter van een Land Rover Evoque te vervangen en zo ja, wanneer?

Moet het roetfilter op de Land Rover Evoque worden vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, die niet de Land Rover Evoque betreft, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor kan verbranden al die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag enthousiast over zijn, werkt met edelmetalen die bij hoge temperaturen een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen veroorzaken. Zoals hierboven vermeld, heeft het echter zeer hoge temperaturen nodig, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Land Rover Evoque moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te raadplegen om erachter te komen wat de procedure is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Land Rover Evoque vervangen?

Zoals we net eerder hebben onthuld, is een roetfilter ontworpen om de levensduur van het voertuig te verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Land Rover Evoque worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs, afhankelijk van uw motorisering, u kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze vervanging moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet herhaaldelijk de snelweg neemt, raden wij u aan: elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om vervang uw roetfilter van 200 km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als deze gemengd is .

Weiterlesen:
Hoe de luchtmassameter op de Land Rover Evoque reinigen?

Als u meer handleidingen over de Land Rover Evoque wilt, ga dan naar onze categorie Land Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector