Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Land Rover LR4 vervangen?

Het roetfilter is een vrij recente technologie die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van de nieuwste dieselmotoren te verwijderen. Het wordt lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Desalniettemin werkt het niet zo goed als bedoeld en veroorzaakt het meer problemen dan het oplost, daarom zullen we het vandaag ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een Land Rover LR4? . Om dit te bereiken, zullen we om te beginnen ontdekken waarvoor het roetfilter van uw auto wordt gebruikt en wanneer u het roetfilter op uw Land Rover LR4 moet vervangen.

Wat is het nut van het roetfilter van een Land Rover LR4?

Dus beginnen we onze richtlijn met de reden voor dit element, niet zo lang geleden geïntegreerd in dieselvoertuigen. Zoals we in de inleiding al snel schetsten, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Land Rover LR4-voertuigen op te lossen. Het functionerende concept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die het branden zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal verwijderen. Helaas, om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Land Rover LR4-motor laten draaien. Zo hebben we ons in de loop van de tijd gerealiseerd dat auto’s die specifiek op korte ritten of in de stad zijn, niet in staat zijn om het roetfilter deze gassen te laten verbranden en we zullen in de volgende paragraaf zien dat deze problemen u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Land Rover LR4 .

Weiterlesen:
Hoe lees ik foutcode op Land Rover LR4?

Wanneer moet u het roetfilter van een Land Rover LR4 vervangen?

In deze sectie zullen we ontdekken waar u hier zeker naar toe wordt getrokken, als het nodig is om het roetfilter van een Land Rover LR4 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op de Land Rover LR4 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, wat de Land Rover LR4 niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor kan verbranden al die schadelijke roet. De tweede, waar we in dit artikel in geïnteresseerd zijn, werkt met edelmetalen die een chemische reactie bij hoge temperatuur veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen veroorzaken. Desalniettemin vereist het, zoals eerder uitgelegd, zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Land Rover LR4 moet reinigen vanwege uw roetfilter, twijfel dan niet en kijk op onze inhoudspagina over dit onderwerp om erachter te komen wat de procedure is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Land Rover LR4 vervangen?

Zoals we eerder hebben onthuld, zou een roetfilter de levensduur van het voertuig moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het roetfilter van zijn Land Rover LR4 moet worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs, afhankelijk van je motorisering, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet vaak de snelweg neemt, adviseren wij u, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het problematisch. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Hoe de Land Rover LR4-motor schoonmaken?

Kijk voor meer tips over de Land Rover LR4 in de categorie Land Rover LR4.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector