Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Lexus GX vervangen?

Het roetfilter is een vrij recente uitvinding die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Desalniettemin werkt het niet zo goed als bedoeld en veroorzaakt het meer problemen dan het oplost, daarom zullen we het op deze pagina lezen bij het vervangen van het roetfilter van een Lexus GX? . Om dit te doen, zullen we om te beginnen ontdekken waarvoor het roetfilter op uw motorvoertuig wordt gebruikt en wanneer u het roetfilter op uw Lexus GX moet vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Lexus GX?

Dus beginnen we onze inhoud met de reden voor dit element, niet zo lang geleden geïntegreerd in dieselvoertuigen. Zoals we in de inleiding kort beschreven, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Lexus GX-voertuigen op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding tot stand te brengen die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Helaas, om deze zeer hoge temperatuur van de motoreenheid te bereiken, moet u op de snelweg zijn of uw Lexus GX-motoreenheid laten draaien. We hebben dus in de loop van de tijd gemerkt dat auto’s die voornamelijk op korte ritten of in de stad rijden, het roetfilter niet in staat stellen om deze gassen te verbranden en we zullen in de volgende paragraaf zien dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Lexus GX .

Weiterlesen:
Het touchscreen van de Lexus GX werkt niet

Wanneer moet u het roetfilter van een Lexus GX vervangen?

In deze sectie zullen we ontdekken waar u zeker naar toe wordt getrokken, of het nodig is om het roetfilter van een Lexus GX te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op de Lexus GX te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, wat de Lexus GX niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor alle die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag de dag naar uitkijken, werkt met edelmetalen die bij hoge temperaturen een chemische reactie veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen bewerkstelligen. Desalniettemin vereist het, zoals hierboven onthuld, zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Lexus GX moet reinigen als gevolg van uw roetfilter, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te bekijken om erachter te komen wat het proces is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Lexus GX vervangen?

Zoals we eerder hebben gedefinieerd, is een roetfilter ontworpen om de levensduur van de auto te verlengen, maar sommigen van u vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Lexus GX worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het grootste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs, afhankelijk van je motorisering, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet vaak de snelweg neemt, raden wij u aan: elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het problematisch, men denkt dat als gevolg van het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen, u moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Sleutel zit vast in ontsteking van Lexus GX, wat te doen?

Voor meer tips over de Lexus GX, neem een ​​kijkje in de categorie Lexus GX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector