Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Lexus NX vervangen?

Het roetfilter is een vrij nieuwe technologie die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren te halen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Desalniettemin werkt het niet zo goed als ontworpen en veroorzaakt het meer problemen dan het oplost, daarom zullen we in dit artikel ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een Lexus NX? . Om dit te bereiken, zullen we allereerst uitvinden waarvoor het roetfilter op uw motorvoertuig wordt gebruikt en vervolgens wanneer het roetfilter op uw Lexus NX moet worden vervangen.

Wat is het nut van het roetfilter van een Lexus NX?

Dus beginnen we onze richtlijn met de reden waarom dit onderdeel niet zo lang geleden is ingebouwd in dieselauto’s. Zoals we in de inleiding kort beschreven, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Lexus NX-auto’s op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Helaas, om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Lexus NX-motor laten draaien. Dus we hebben met de tijd ontdekt dat voertuigen die specifiek op korte ritten of in de stad zijn, het roetfilter niet in staat stellen om deze dampen te verbranden en we zullen in de volgende sectie opmerken dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Lexus NX .

Weiterlesen:
Hoe zet ik de airconditioning aan op een Lexus NX?

Wanneer moet u het roetfilter van een Lexus NX vervangen?

In deze sectie zullen we ontdekken waar u zich hier zeker door aangetrokken voelt, of het nodig is om het roetfilter van een Lexus NX te vervangen en zo ja, wanneer?

Moet het roetfilter op de Lexus NX worden vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, dat niet uitmaakt de Lexus NX, maar dat elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor alle die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag de dag naar uitkijken, werkt met edelmetalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie veroorzaken en de regeneratie van het filter en de afvoer van de kankerverwekkende materialen veroorzaken. Desalniettemin heeft het, zoals hierboven beschreven, zeer hoge temperaturen nodig, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Lexus NX vanwege uw roetfilter moet reinigen, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen om erachter te komen wat het proces is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Lexus NX vervangen?

Zoals we net eerder hebben uitgelegd, zou een roetfilter de levensduur van het voertuig moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Lexus NX worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het grootste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs op basis van je motorisering, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze vervanging moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet regelmatig de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om vervang uw roetfilter van 200 km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als deze gemengd is .

Weiterlesen:
Waar is starter op Lexus NX?

Kijk voor meer tips over de Lexus NX in de categorie Lexus NX.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector