Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Lexus RX vervangen?

Het roetfilter is een vrij recente technologie die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van de nieuwste dieselmotoren te verwijderen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Desalniettemin werkt het niet zo goed als bedoeld en veroorzaakt het meer problemen dan het oplost, daarom zullen we het vandaag ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een Lexus RX? . Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we om te beginnen uitvinden waarvoor het roetfilter op uw auto wordt gebruikt en wanneer u het roetfilter op uw Lexus RX moet vervangen.

Wat is het nut van het roetfilter van een Lexus RX?

Dus beginnen we onze inhoudspagina met de uitleg om dit onderdeel recentelijk ingebouwd in dieselauto’s te doen. Zoals we in de inleiding snel beschreven, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Lexus RX-auto’s op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding tot stand te brengen die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Helaas, om deze zeer hoge temperatuur van de motoreenheid te bereiken, moet u op de snelweg zijn of uw Lexus RX-motoreenheid laten draaien. Dus we hebben in de loop van de tijd ontdekt dat voertuigen die specifiek op korte ritten of in de stad zijn, het roetfilter niet in staat stellen om deze gassen te verbranden en we zullen in de volgende sectie ontdekken dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Lexus RX .

Weiterlesen:
Hoe de voorstoel neerklappen op de Lexus RX?

Wanneer moet u het roetfilter van een Lexus RX vervangen?

In deze sectie zullen we ontdekken waar u zeker naar toe wordt getrokken, als het nodig is om het roetfilter van een Lexus RX te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op de Lexus RX te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, die de Lexus RX niet betreft, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor alle die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag in geïnteresseerd zijn, werkt met edelmetalen die een chemische reactie bij hoge temperatuur zullen veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen bewerkstelligen. Desalniettemin vereist het, zoals eerder beschreven, zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Lexus RX moet reinigen als gevolg van uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te bekijken om erachter te komen wat de procedure is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Lexus RX vervangen?

Zoals we eerder hebben gedefinieerd, zou een roetfilter de levensduur van het voertuig moeten verlengen, maar sommigen van u vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Lexus RX te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs, afhankelijk van je motorisering, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet regelmatig de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig, men denkt dat als gevolg van het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen, u moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Hoe de katalysator Lexus RX reinigen?

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus RX, aarzel dan niet om onze Lexus RX categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector