Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer remschijven vervangen Land Rover Freelander?

De veiligheid van een auto is belangrijk. Ongeacht of de Land Rover Freelander economische gaten zijn, bepaalde routinematige onderhoudshandelingen zijn onmisbaar. Vandaag leggen we het je uit wanneer de remschijven van uw Land Rover Freelander vervangen? Om dit te bereiken, zullen we eerst uitzoeken waarvoor de remschijven van uw motorvoertuig worden gebruikt, vervolgens wanneer u de remschijven van uw Land Rover Freelander moet vervangen en ten slotte hoe u ze kunt vervangen door nieuwe.

Voordeel van de remschijven van een Land Rover Freelander

We beginnen de inhoud van ons artikel door uit te leggen waarvoor de remschijven van een Land Rover Freelander worden gebruikt, zodat u erachter kunt komen waarom het belangrijk is om er zeker van te zijn dat ze constant in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. Remmen op een Land Rover Freelander is in feite hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt wanneer u het rempedaal indrukt. Deze druk zal een zuiger in werking stellen die de remblokken op uw remschijf zal duwen die op uw wiel is gemonteerd. Wanneer de remblokken de schijven beknellen, waardoor uw Land Rover Freelander gaat remmen.

Wanneer de remschijven van een Land Rover Freelander vervangen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u ongetwijfeld naar deze inhoud trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Land Rover Freelander? Hoe we het u eerder al vertelden, de remschijven en remblokken werken in osmose, maar deze twee elementen zijn dat wel auto-onderdelen dragen en ze zullen na verloop van tijd en met name de wrijving bij het remmen verslijten en remkracht verliezen. We zullen nu de verschillende oplossingen in detail beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden gewijzigd:

  • Wij zijn van mening dat de remschijven bij een Land Rover Freelander over het algemeen elke 80, 000 — 100, 000 km moeten worden vervangen, maar het is belangrijk om te weten dat dit aanzienlijk kan variëren, afhankelijk van uw rijstijl en het soort reis. Als u specifiek op de snelweg rijdt en uw remmen slechts weinig worden gebruikt, kan dit bedrag toenemen, of als u alleen binnen de bebouwde kom rijdt, kan het afnemen.
  • Een eenvoudige en succesvolle manier om de staat van de remschijven op uw auto te achterhalen, is tijdens de technische keuring. In feite controleert deze grondige controle de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat verkeren of moeten worden vervangen.
  • Een zeer eenvoudige visuele manier om te weten wanneer u de remschijven van uw Land Rover Freelander moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat het voertuig op standaards is geplaatst. Eenmaal verwijderd, heeft u toegang tot uw schijven en kunt u hun staat controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. In elk ander geval is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze door nieuwe vervangen.
Weiterlesen:
Hoe de massale luchtstroomsensor op Land Rover Freelander reinigen?

.

Hoe de remschijven van uw Land Rover Freelander vervangen?

Tot slot, om deze inhoud af te sluiten, zullen we snel uitleggen hoe u de remschijven van uw Land Rover Freelander vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw motorvoertuig vervangt, u absoluut de remblokken van uw Land Rover Freelander moet vervangen, denk niet twee keer na om onze inhoud te raadplegen die u leert hoe u deze wijziging kunt aanbrengen.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Land Rover Freelander op standaards, verwijder de wielen waarop u actie wilt ondernemen.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw veranderingen te produceren.
  • Gebruik grote Torx-bits, verwijder de twee moeren die het bovenste deel van uw remklauw vergrendelen, verwijder deze.
  • Verwijder uw remblokken en ontgrendel vervolgens uw remschijven dankzij de twee torx-schroeven aan de zijkant van de schijf, mogelijk heeft u een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste deel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en vergeet niet om een ​​reminbraak van 500 kilometer te doen voordat u hard remt.

Als je meer tutorials over de Land Rover Freelander nodig hebt, ga dan naar onze Land Rover Freelander-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector