Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer remschijven vervangen Lexus UX?

De veiligheid van een motorvoertuig staat voorop. Of de Lexus UX nu wel of niet economische gaten zijn, bepaalde onderhoudshandelingen zijn cruciaal. Vandaag leggen we het je uit wanneer de remschijven van uw Lexus UX vervangen? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst ontdekken waarvoor de remschijven van uw auto worden gebruikt, vervolgens wanneer u de remschijven van uw Lexus UX moet vervangen en tot slot hoe u ze kunt vervangen door nieuwe.

Voordeel van de remschijven van een Lexus UX

We beginnen onze inhoudspagina door uit te leggen waarvoor de remschijven van een Lexus UX worden gebruikt, zodat u begrijpt waarom het nodig is om ervoor te zorgen dat ze altijd in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. In werkelijkheid is remmen op een Lexus UX hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt wanneer u het rempedaal indrukt. Deze druk zal een zuiger in werking stellen die de remblokken op uw remschijf zal duwen die op uw wiel is geïnstalleerd. Wanneer de remblokken de schijven afknijpen waardoor uw Lexus UX gaat remmen.

Wanneer de remschijven van een Lexus UX vervangen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u ongetwijfeld naar dit artikel trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Lexus UX? Zoals we het u eerder hebben onthuld, werken de remschijven en -blokken in osmose, maar deze twee elementen zijn dat wel auto-onderdelen dragen en ze zullen, naarmate de tijd verstrijkt, en vooral de wrijving bij het remmen verslijten en remkracht verliezen. We zullen nu de verschillende manieren beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden vervangen:

  • We zijn van mening dat over het algemeen de remschijven elke 80 — 000 km moeten worden vervangen op een Lexus UX , maar het is noodzakelijk om te weten dat dit, afhankelijk van uw rijstijl en het type rit, aanzienlijk kan variëren. Sterker nog, als je specifiek op de snelweg rijdt en je remmen maar een klein beetje worden gebruikt, kan dit bedrag oplopen, maar als je alleen binnen de bebouwde kom rijdt, kan het afnemen.
  • Een eenvoudige en succesvolle manier om de staat van de remschijven van uw motorvoertuig te achterhalen, is tijdens de technische inspectie. In feite controleert deze grondige controle de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat zijn of moeten worden vervangen.
  • Een zeer eenvoudige visuele manier om te weten wanneer u de remschijven van uw Lexus UX moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat het voertuig op standaards is gezet. Eenmaal verwijderd, hebt u toegang tot uw schijven en kunt u hun staat controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. Anders is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Hoe de koplampen op Lexus UX afstellen?

.

Hoe de remschijven van uw Lexus UX vervangen?

Ten slotte zullen we, om dit artikel te beëindigen, vrij snel uitleggen hoe u de remschijven van uw Lexus UX vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw auto vervangt, u absoluut de remblokken van uw Lexus UX moet vervangen, aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel waarin u wordt uitgelegd hoe u deze wijziging kunt aanbrengen.

Wat het wisselen van schijven betreft, zijn hier de belangrijkste stappen om aan vast te houden:

  • Zet uw Lexus UX op standaards, verwijder de wielen waarop u wilt acteren.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw wijzigingen aan te brengen.
  • Verwijder met grote Torx-bits de twee moeren die het bovenste onderdeel van uw remklauw vergrendelen en verwijder deze.
  • Verwijder uw remblokken en ontgrendel vervolgens uw remschijven dankzij de twee torx-schroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk hebt u een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste onderdeel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en vergeet niet om een ​​reminbraak van 500 kilometer te doen voordat u hard remt.

Mocht u nog vragen hebben over de Lexus UX, aarzel dan niet om onze categorie Lexus UX te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector