Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
4 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Audi A2?

Een van de meest vervelende problemen die zich op een Audi A2 kunnen voordoen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. De waarheid is dat een meter die boven 90/100° uitkomt in de meeste gevallen een indicator is dat: uw Audi A2 warmt op. Als u zich in dit geval bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om deze webpagina-link te bekijken, omdat we u zullen helpen de oorsprong te achterhalen en de oorzaak te begrijpen. Om dit mogelijk te maken, zullen we eerst kijken naar de redenen voor oververhitting van de motor en de risico’s die u loopt, en vervolgens welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om van dit fenomeen af ​​te komen.

Waarom raakt mijn Audi A2 oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Audi A2 die warm wordt, is een teken van een serieus probleem. Je moet niet denken dat je het in de toekomst gaat redden, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbare schade aan de motor van je auto. In feite, Als uw Audi A2 warm wordt en u blijft rijden, riskeert u in feite het breken van uw automotor. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte ontstaat. Deze hitte moet worden gecontroleerd omdat het de motoronderdelen kan beschadigen. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor komt en u vermogensverlies ondervindt, uw Audi A2 warm wordt en u uw motor beschadigt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Audi A2?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u herhaaldelijk zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, kunt u een lek hebben, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het is ook mogelijk dat uw cilinderkoppakking defect is, in welk geval u «mayonaise» moet aantreffen in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De functie van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en wordt uw Audi A2 warm. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ondanks het feit dat deze omstandigheid zeldzamer is, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuiverheden, zullen de koelribben niet langer hun rol vervullen en op warme dagen kan uw Audi A2 oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer werkt

  Vergeet niet om de staat en prestaties van uw ventilator te controleren, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Audi A2, deze heeft een beslissende rol bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot kan het zijn dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het is eigenlijk zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in het geval van een storing stopt deze actie en wordt uw Audi A2 warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Ga in dat geval naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarming van de Audi A2 oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Audi A2 warm wordt, moet u de juiste stappen ondernemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto heet wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw automonteur te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor vrijkomt, beperken. Probeer echter in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Audi A2 te beperken.

 • Stop de motor van uw Audi A2 als u meer dan 100 ° gaat:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte van het motorblok verwijderen, het is een efficiënte oplossing. En schakel daarentegen uw airconditioner uit die warmte produceert.

Mocht u nog vragen hebben over de Audi A2, aarzel dan niet om onze Audi A2 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Het indicatielampje van de veiligheidsgordel blijft branden op mijn Audi A2
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector