Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Land Rover Evoque?

Een van de meest hinderlijke complicaties die op een Land Rover Evoque kunnen voorkomen, is het waarnemen van de temperatuurmeter. Eigenlijk is een meter die boven 90/100 ° uitkomt over het algemeen een indicator dat uw Land Rover Evoque wordt warm. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om op deze websitelink te klikken, omdat we het u gemakkelijker zullen maken om de oorzaak te achterhalen en de oorzaak te begrijpen. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we in het begin kijken naar de verklaringen voor oververhitting van de motor en de risico’s die u loopt, en ten tweede welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om van dit fenomeen af ​​te komen.

Waarom raakt mijn Land Rover Evoque oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Land Rover Evoque die warm wordt, is een symptoom van ernstige problemen. Je moet niet denken dat je het in de toekomst gaat redden, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te beschadigen. In feite, Als uw Land Rover Evoque warm wordt en u blijft rijden, riskeert u in feite het breken van uw automotor. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, wat warmte veroorzaakt. Deze warmte moet worden beheerst omdat deze de motoronderdelen kan aantasten. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor begint te komen en u merkt vermogensverlies, uw Land Rover Evoque warmt op en u beschadigt uw motor, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Land Rover Evoque?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, is er mogelijk een lek, dus laat uw systeem op lekken controleren. Het is ook denkbaar dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in dat geval vindt u “mayonaise” in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze beschadigd is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Land Rover Evoque opwarmen. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Desalniettemin komt deze situatie niet zo vaak voor, als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuiverheden, zullen de koelribben hun rol niet meer vervullen en op warme dagen kan uw Land Rover Evoque oververhit raken.

 • Een fan die niet meer werkt

  Vergeet niet om de staat en werking van uw ventilator te onderzoeken, en naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Land Rover Evoque, speelt deze een doorslaggevende rol bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Concluderend is het denkbaar dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het de bedoeling dat de koelvloeistof door het circuit stroomt, in het geval dat er een probleem is, stopt dit proces en wordt uw Land Rover Evoque warm. Dit kan het gevolg zijn van een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik de problemen van een opwarming van de Land Rover Evoque oplossen?

Naast het onderzoeken van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Land Rover Evoque warm wordt, zult u de juiste maatregelen moeten nemen om de risico’s te beperken in het geval uw voertuig warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om naar je automonteur te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte van de motor beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Land Rover Evoque te beperken.

 • Stop de motor van uw Land Rover Evoque als u de 100 ° overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte van het motorblok verwijderen, het is een efficiënte oplossing. En schakel daarentegen uw airconditioner uit die warmte produceert.

Mocht u nog vragen hebben over de Land Rover Evoque, aarzel dan niet om onze Land Rover Evoque categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe stel je je dimlicht in op Land Rover Evoque?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector