Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Lexus CT?

Een van de meest irritante problemen die op een Lexus CT kunnen voorkomen, is het waarnemen van de temperatuurmeter. De waarheid is dat een meter die boven de 90/100 ° uitkomt meestal een symptoom is uw Lexus CT warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede beslissing genomen om op deze link te klikken, omdat we u zullen helpen de oorzaak te achterhalen en de trigger te begrijpen. Om dit mogelijk te maken, zullen we in het begin kijken naar de verklaringen voor oververhitting van de motor en de risico’s die u loopt, en ten tweede welke mogelijkheden voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te elimineren.

Waarom raakt mijn Lexus CT oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Lexus CT die opwarmt, is een indicatie van een kritiek probleem. Je moet niet denken dat je er later mee te maken krijgt, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. In feite, als uw Lexus CT opwarmt en u blijft rijden, riskeert u in feite het breken van uw automotor. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte wordt opgewekt. Deze hitte moet worden geminimaliseerd omdat het de motoronderdelen kan beschadigen. Als u witte rook ziet die naar de oppervlakte van uw motor begint te komen en u voelt een verlies aan vermogen, uw Lexus CT warmt op en u verwondt uw motor, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Lexus CT?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als de koelvloeistof vaak opraakt en uw systeem regelmatig bijvult, is er mogelijk een lek, dus laat uw systeem op lekken controleren. Het is ook aannemelijk dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in dat geval moet u “mayonaise” herkennen in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  Het doel van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor de optimale temperatuur heeft. Als deze kapot is, komt de koelvloeistof nooit in de motor en wordt uw Lexus CT warm. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ook al komt deze omstandigheid minder vaak voor, als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuiverheden, zullen de koelribben hun rol niet meer vervullen en op warme dagen kan uw Lexus CT oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator onderzoekt, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Lexus CT, speelt deze een belangrijke rol bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. Bij pech en rijden met lage snelheid zal uw auto uiteraard warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot is het aannemelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in geval van problemen stopt dit proces en wordt uw Lexus CT warm. Dit kan het gevolg zijn van een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarming van de Lexus CT oplossen?

Naast het onderzoeken van alle onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Lexus CT opwarmt, moet u de juiste stappen ondernemen om de risico’s te beperken als uw auto warm wordt en u geen ander alternatief heeft dan naar huis te gaan of te gaan aan uw autotechnicus.

Hier zijn een weinig aanbevelingen als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de door de motor vrijkomende warmte beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven met 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Lexus CT te beperken.

 • Stop de motor van uw Lexus CT als u meer dan 100 ° gaat:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij kapot gaat.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok verwijderen, het is een handig antwoord. En schakel daarentegen uw airconditioner uit die warmte produceert.

Kijk voor meer tips over de Lexus CT in de categorie Lexus CT.

Weiterlesen:
Sleutel zit vast in ontsteking van Lexus CT, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector