Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Lexus ES?

Een van de meest irritante problemen die op een Lexus ES kan optreden, is het waarnemen van de temperatuurmeter. De waarheid is dat een meter die boven 90/100 ° uitkomt in de meeste gevallen een indicator is uw Lexus ES warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede beslissing genomen om deze webpagina-link te bezoeken, omdat we het u gemakkelijker zullen maken om de oorsprong te achterhalen en de trigger te begrijpen. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we allereerst kijken naar de oorzaken van oververhitting van de motor en de gevolgen die u heeft, en ten tweede welke oplossingen er voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te stoppen.

Waarom raakt mijn Lexus ES oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Lexus ES die opwarmt, is een symptoom van een groot probleem. Je moet niet denken dat je er later mee te maken krijgt, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. Inderdaad, Als uw Lexus ES opwarmt en u blijft rijden, riskeert u in feite het breken van uw automotor. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, wat warmte veroorzaakt. Deze warmte moet worden gereguleerd omdat deze de motoronderdelen kan beschadigen. Als u witte rook ziet die aan de oppervlakte van uw motor begint te komen en u voelt een verlies aan vermogen, uw Lexus ES warmt op en u verwondt uw motor, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Lexus ES?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als je regelmatig geen koelvloeistof meer hebt en je systeem regelmatig bijvult, is er mogelijk een lek, dus laat je systeem op lekken controleren. Het is ook denkbaar dat het uw cilinderkoppakking is die defect is. In dat geval ziet u “mayonaise” in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor de optimale temperatuur heeft. Als deze kapot is, komt de koelvloeistof nooit in de motor en wordt uw Lexus ES warm. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Desalniettemin komt dit scenario minder vaak voor, als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuivere stoffen, zullen de koelribben hun werk niet meer doen en op warme dagen kan uw Lexus ES oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator verifieert, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Lexus ES, het heeft een belangrijk doel bij het koelen van uw motor wanneer het het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van een storing en reizen met lage snelheid, zal uw auto duidelijk opwarmen.

 • Een beschadigde waterpomp

  Ten slotte is het denkbaar dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het is inderdaad zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in geval van problemen stopt deze operatie en wordt uw Lexus ES warm. Dit kan het gevolg zijn van een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarming van de Lexus ES oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Lexus ES opwarmt, zult u de juiste beslissingen moeten nemen om de risico’s te beperken in het geval uw auto warm wordt en u geen andere optie heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw autotechnicus te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte van de motor beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven met 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Lexus ES te beperken.

 • Stop de motor van uw Lexus ES als u verder gaat dan 100 °:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij kapot gaat.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok afvoeren, het is een effectief antwoord. En omgekeerd, zet je airconditioner uit die warmte creëert.

Als je meer tutorials over de Lexus ES nodig hebt, ga dan naar onze Lexus ES-categorie.

Weiterlesen:
Hoe Lexus ES handmatig te vergrendelen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector