Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Lexus GS?

Een van de meest hinderlijke complicaties die op een Lexus GS kan voorkomen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. Eigenlijk is een meter die boven de 90/100 ° uitkomt meestal een symptoom dat uw Lexus GS warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u er goed aan gedaan om op deze websitelink te klikken, omdat we u zullen helpen de oorsprong te achterhalen en de oorzaak te begrijpen. Om dit te doen, zullen we eerst kijken naar de oorzaken van oververhitting van de motor en de gevolgen die u heeft, en vervolgens welke oplossingen voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te elimineren.

Waarom raakt mijn Lexus GS oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Lexus GS die opwarmt, is een symptoom van een ernstig probleem. Je moet niet denken dat je er later mee te maken krijgt, want als je dat wel doet, loop je het risico de motor van je auto onherstelbaar te beschadigen. Werkelijk, als uw Lexus GS warm wordt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto breekt. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte wordt opgewekt. Deze warmte moet worden gereguleerd omdat deze de motoronderdelen kan aantasten. Als u witte rook uit uw motor ziet komen en u verliest vermogensverlies, uw Lexus GS warmt op en u beschadigt uw motor, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Lexus GS?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als je regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en je systeem regelmatig bijvult, kan er een lek zijn, dus laat je systeem op lekken controleren. Het is ook mogelijk dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in dat geval moet u “mayonaise” ontdekken in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  Het doel van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Lexus GS opwarmen. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Desalniettemin komt deze omstandigheid minder vaak voor, als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuivere stoffen, zullen de koelribben hun taak niet meer uitvoeren en op warme dagen kan uw Lexus GS oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Vergeet niet om de staat en werking van uw ventilator te onderzoeken, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Lexus GS, speelt deze een doorslaggevende rol bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Concluderend is het mogelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het is eigenlijk zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in het geval van problemen stopt deze actie en wordt uw Lexus GS warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van het opwarmen van de Lexus GS oplossen?

Bovendien moet u, nadat u alle onderdelen hebt gecontroleerd die ervoor kunnen zorgen dat uw Lexus GS opwarmt, de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken als uw auto warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om ga naar uw autotechnicus.

Hier zijn een weinig suggesties als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte van de motor beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Lexus GS te regelen.

 • Stop de motor van uw Lexus GS als u de 100 ° overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij kapot gaat.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u wat warmte uit het motorblok verwijderen, het is een effectief antwoord. En zet daarentegen uw airconditioner uit, die warmte creëert.

Voor meer tips over de Lexus GS kunt u een kijkje nemen in de categorie Lexus GS.

Weiterlesen:
Servicelampje Lexus GS uitschakelen
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector