Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Lexus GX?

Een van de meest frustrerende problemen die op een Lexus GX kunnen voorkomen, is het waarnemen van de temperatuurmeter. De waarheid is dat een meter die boven 90/100 ° uitkomt meestal een teken is dat uw Lexus GX warmt op. Als u in dit geval bent, heeft u de goede beslissing genomen om op deze websitelink te klikken, omdat we u zullen helpen de bron te identificeren en de oorzaak te begrijpen. Om dit mogelijk te maken, zullen we eerst kijken naar de redenen voor oververhitting van de motor en de gevolgen die u heeft, en ten tweede welke antwoorden beschikbaar zijn om dit fenomeen te stoppen.

Waarom raakt mijn Lexus GX oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Lexus GX die opwarmt, is een indicatie van een aanzienlijk probleem. Je moet niet denken dat je er later mee om zult gaan, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. In feite, Als uw Lexus GX opwarmt en u blijft rijden, riskeert u eenvoudig het breken van uw automotor. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, wat warmte veroorzaakt. Deze warmte moet worden beheerst omdat deze de motoronderdelen kan beschadigen. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor begint te komen en u merkt dat uw vermogen wegvalt, uw Lexus GX aan het opwarmen is en u uw motor verwondt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Lexus GX?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als je regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en je systeem regelmatig bijvult, is er mogelijk een lek, dus laat je systeem op lekken controleren. Het is ook mogelijk dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in welk geval u “mayonaise” moet opmerken in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  Het doel van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Lexus GX opwarmen. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Ook al komt deze omstandigheid niet zo vaak voor, als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuiverheden, zullen de koelribben niet meer werken en op warme dagen kan uw Lexus GX oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Vergeet niet om de staat en prestaties van uw ventilator te controleren, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Lexus GX, heeft deze een belangrijke taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van een storing en reizen met lage snelheid, zal uw auto zeker opwarmen.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tenslotte is het mogelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in het geval dat er een probleem is, stopt dit proces en wordt uw Lexus GX warm. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte riem die uw pomp heeft vernield. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van het opwarmen van de Lexus GX oplossen?

Naast het onderzoeken van alle onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Lexus GX opwarmt, moet u de juiste stappen ondernemen om de risico’s te beperken in het geval uw auto warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan of te gaan naar uw reparatiewerkplaats.

Hier zijn een weinig aanbevelingen als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte van de motor beperken. Probeer echter in de 5e versnelling te blijven met 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Lexus GX te beperken.

 • Stop de motor van uw Lexus GX als u verder gaat dan 100 °:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok verwijderen, het is een handig antwoord. En zet daarentegen uw airconditioner uit die warmte genereert.

Als u misschien nog vragen heeft over de Lexus GX, aarzel dan niet om onze Lexus GX-categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe het versnellingsbaklek op Lexus GX te verhelpen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector