Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Lexus RX?

Een van de meest frustrerende complicaties die op een Lexus RX kan voorkomen, is het waarnemen van de temperatuurmeter. De realiteit is dat een meter die boven 90/100 ° uitkomt over het algemeen een indicator is dat uw Lexus RX wordt warm. Als je in dit geval bent, heb je de goede keuze gemaakt om op deze link te klikken, omdat we je zullen helpen de bron te lokaliseren en het motief te begrijpen. Om dit mogelijk te maken, zullen we allereerst kijken naar de oorzaken van oververhitting van de motor en de gevaren die u loopt, en vervolgens welke antwoorden er voor u beschikbaar zijn om van dit fenomeen af ​​te komen.

Waarom raakt mijn Lexus RX oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Lexus RX die opwarmt, is een symptoom van een kritiek probleem. Je moet niet denken dat je er in de toekomst mee om zult gaan, want als je dat wel doet, loop je het risico de motor van je auto onomkeerbaar te beschadigen. Inderdaad, als uw Lexus RX warm wordt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto breekt. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, wat warmte veroorzaakt. Deze warmte moet worden gereguleerd omdat deze de motoronderdelen kan beschadigen. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor begint te komen en u merkt dat er vermogensverlies optreedt, wordt uw Lexus RX warm en beschadigt u uw motor, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Lexus RX?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, is er mogelijk een lek, dus laat uw systeem op lekken controleren. Het is ook mogelijk dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in dat geval moet u “mayonaise” ontdekken in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Lexus RX opwarmen. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Desalniettemin is deze situatie zeldzamer, als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuiverheden, zullen de koelribben hun werk niet meer doen en op warme dagen kan uw Lexus RX oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer werkt

  Vergeet niet om de staat en de werking van uw ventilator te onderzoeken, en de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Lexus RX, heeft een doorslaggevende taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en het rijden met lage snelheid, zal uw auto onontkoombaar warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tenslotte is het mogelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. Het is inderdaad zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten circuleren, in het geval van een probleem stopt deze actie en wordt uw Lexus RX warm. Dit kan worden veroorzaakt door een defecte riem die uw pomp heeft gebroken. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van het opwarmen van de Lexus RX oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Lexus RX warm wordt, moet u de juiste stappen ondernemen om de risico’s te beperken in het geval uw auto heet wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw reparatiewerkplaats te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte van de motor beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Lexus RX te regelen.

 • Stop de motor van uw Lexus RX als u meer dan 100 ° gaat:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u wat warmte uit het motorblok verwijderen, het is een nuttige oplossing. En zet daarentegen uw airconditioner uit die warmte genereert.

Als je meer tutorials over de Lexus RX nodig hebt, ga dan naar onze Lexus RX-categorie.

Weiterlesen:
Hoe de luchtmassameter op de Lexus RX reinigen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector