Autoservicerr.nl

Auto werkplaats
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Weggedrag problemen Land Rover Evoque

Vandaag gaan we kijken naar een probleem dat mogelijk bedreigend kan zijn. Als je er een identificeert handling of grip problemen op uw Land Rover Evoque , is het belangrijk dat u voorzichtig rijdt en dit redelijk snel beheert. Ons team heeft deze inhoud geschreven en gepubliceerd om u te helpen ze op te lossen. Eerst kijken we vrij snel naar de essentiële onderdelen die voor een effectieve wegligging zorgen, daarna bekijken we waarom uw Land Rover Evoque de weg niet meer vasthoudt, en ten slotte bekijken we hoe u uw probleem kunt oplossen. grip problemen.

Wat zijn de belangrijkste componenten die zorgen voor een uitstekende wegligging en wegligging op een Land Rover Evoque?

We beginnen dit artikel met het vrij snel vertellen van de belangrijkste onderdelen die een goede wegligging van uw Land Rover Evoque garanderen. Het is belangrijk om te weten dat de grip van een voertuig een wetenschap op zich is. Het zal bijgevolg gebaseerd zijn op vele elementen, we zullen hieronder de belangrijkste beschrijven die beïnvloed kunnen worden:

 • Schokdempers: De belangrijkste onderdelen van uw weggedrag, ze garanderen permanent het contact tussen de wielen en de weg. Ze absorberen alle schokken en gaten op de weg.
 • Banden: het zijn degenen die de grip van uw Land Rover Evoque op de weg garanderen, hoe zachter ze zijn, hoe meer grip u heeft, maar hoe sneller ze kapot gaan, hoe harder ze zijn, hoe minder grip u heeft, maar hoe resistenter ze zijn. Temperatuur beïnvloedt hun slijtage. Hun grootte speelt ook op grip, hoe breder ze zijn, hoe meer contact met de grond belangrijk is.
 • Het zwaartepunt: hoe hoger je auto zal zijn, hoe meer hij in de bochten zal hellen en daardoor het rijgedrag verliest, daarom hebben sportwagens met een laag profiel beter grip dan zeer hoge 4 × 4’s
 • Wheel Alignment: Met deze aanpassing kunt u de verticale hoek van de wielen van uw auto regelen, het is daarom belangrijk voor de grip van uw motorvoertuig en de slijtage van uw banden. Deze afstelling is zeer nauwkeurig en moet door professionals worden uitgevoerd.
Weiterlesen:
Hoe de Land Rover Evoque-injectoren te reinigen?

.

Er zijn veel andere onderdelen waarmee u rekening moet houden, zoals wielbasis, bodemvrijheid, chassisstijfheid, gewicht en aerodynamica …

Waarom heeft mijn Land Rover Evoque problemen met het weggedrag of de grip van mijn auto?

We gaan nu verder met het deel dat u het meest interesseert, waarom heeft mijn Land Rover Evoque afhandelingsproblemen? Zoals we hierboven hebben uiteengezet, zijn er veel componenten waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat uw auto een goede grip heeft, maar er zijn er maar een paar die in de loop van de tijd kunnen evolueren, de meeste zijn inherent aan de constructie van de auto, we zullen meteen zien die die uw weggedrag en weg kunnen belemmeren, en waarom:

 • Zoals we hierboven beschreven, heeft het rubber van de banden een fundamentele rol in de goede wegligging van uw motorvoertuig, als uw banden dood zijn, heeft u mogelijk problemen van wegligging op natte weg in eerste instantie en wanneer u het «koord» bereikt, zelfs op droge wegen.
 • Dode schokdempers: Als uw schokdempers dood zijn, zal uw motorvoertuig de oneffenheden van de weg niet meer goed kunnen absorberen en zal het vaak “zweven”, wat uiteindelijk resulteert in een slechte verdeling van de massa over de auto en het midden van de weg verschuift. zwaartekracht van de auto. U riskeert uitglijden in de bochten.
 • Het risico bij een verkeerde uitlijning is dat uw grondcontactgebied wordt verkleind door een te open of te gesloten wielhoek, dan heeft u gripproblemen.
 • Een stuurprobleem: Last but not least is het laatste belangrijke onderdeel voor een goede wegligging dat alle onderdelen van je besturing in goede staat moeten zijn. Het meest klassieke geval is dat je stabilisatorstang of de stille blokken van je stuurdriehoeken dood zijn. Het resultaat is een vertraging bij het veranderen van richting.
Weiterlesen:
Gloeibougie-lampje dat gaat branden tijdens het rijden in mijn Land Rover Evoque

Hoe los je de afhandelingsproblemen op?

We gaan nu verder met de verschillende oplossingen voor los uw problemen met wegligging op uw Land Rover Evoque op .

 • Banden: niets is minder ingewikkeld, vervang gewoon uw banden, controleer ze zorgvuldig en vervang ze wanneer u bij de visuele indicator in de groeven van uw banden komt. Over het algemeen is het verplicht om tussen de 100 en 200 euro te tellen voor een paar banden.
 • Schokdempers: Idem, dode schokdempers moeten worden vervangen, als je wilt weten wanneer je de schokdempers van een Land Rover Evoque moet vervangen, bekijk dan ons artikel over dit onderwerp. De prijs kan erg variëren, maar u moet minimaal 400 € rekenen
 • Wieluitlijning: u moet naar uw garage gaan om het op te lossen, het kost u minder dan 100 €?
 • Besturing: Als u problemen heeft met de bediening op Land Rover Evoque vanwege uw besturing, kunnen er verschillende componenten betrokken zijn, in dat geval zult u een volledige controle van deze componenten moeten uitvoeren, het beste is om een ​​specialist te bellen .

Als je meer tutorials over de Land Rover Evoque wilt, ga dan naar onze categorie Land Rover Evoque.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector